ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Справу директора "Візиту", якого звинувачують у двох вбивствах, розглядатиме суд присяжних

06.03.2015, 11:57

13 березня відбудеться відкрите судове засідання у справі щодо вбивств мера Кременчука Олега Бабаєва та судді Автозаводського райсуду міста Олександра Лободенка, в замовленні яких звинувачують директора приватної телекомпанії “Візит” Олександра Мельника. Справу розглядатиме колегія у складі двох професійних суддів і трьох присяжних. Про це повідомила голова Кременчуцької міської організації Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) Юлія Билина.

За її словами, таке рішення прийняла 5 березня колегія суддів Кобеляцького  райсуду, що провадить підготовче засідання у справі. Колегія задовольнила клопотання, заявлені усіма підозрюваними, щодо суду присяжних.

У справі вбивств мера Кременчука Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Олександра Лободенка проходять четверо підозрюваних. Двох - Олександра Мельника та екс-міліціонера і громадського активіста Олександра Крижановського прокуратура Полтавщини обвинувачує в замовленні вбивства мера і судді. Вони ж обоє заперечують причетність до цих злочинів.

Також на лаві підсудних двоє людей, яким прокуратура закидає вбивство, - Ігор Пасічний, родич Олександр Крижановського та Ігор Куник, мешканець містечка Глобино, що на Полтавщині.

Обидва в неофіційних розмовах під час перерв у судових засіданнях також заявляли, що невинні й зізналися у скоєнні вбивств під тиском міліціонерів.

Олександр Крижановський 4 березня натякнув журналістам на матеріальну зацікавленість осіб, що проводили слідство. За його словами, дехто із друзів та бізнес-партнерів убитого мера пообіцяли велику матеріальну винагороду за пошуки вбивць, тому на ці гроші й повелися ті, хто фабрикував справу.

Як повідомляв ІМІ, 26 лютого Кобеляцький райнний суд (Полтавська область) продовжив ще на два місяці арешт директора телекомпанії «Візит» Олександра Мельника, підозрюваного в замовленні вбивства мера Кременчука Олега Бабаєва та у вбивстві судді Автозаводського районного суду Кременчука Олександра Лободенка.

слідчий відділ прокуратури Полтавської області закінчив досудове розслідування в об’єднаному кримінальному провадженні за фактами вбивств судді Автозаводського районного суду міста Кременчука Олександра Лободенка та мера Кременчука Олега Бабаєва та направив обвинувальний вирок до суду.

У кримінальному провадженні четверо обвинувачених осіб: замовник, організатор та двоє виконавців. Всі вони зараз перебувають під вартою.

Обвинувальний акт направлено до суду за ч. 2 ст. 377 (умисне заподіяння судді легких тілесних ушкоджень у зв’язку з його діяльністю, пов’язаною із здійсненням правосуддя), ст. 379 (вбивство судді у зв’язку з його діяльністю, пов’язаною із здійсненням правосуддя), п. п. 6, 11, 12, 13 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб та вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство), ч. 1 ст. 263 (зберігання та носіння вогнепальної зброї), ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків) Кримінального кодексу України.

Вбивство судді Автозаводського районного суду Олександра Лободенка скоєно 11 лютого 2014 року, а мера Кременчука Олега Бабаєва – 26 липня 2014 року.

4 вересня 2014 року за підозрою в замовленні убивства Олега Бабаєва було затримано директора приватної телекомпанії “Візит” Олександра Мельника.

Через певний час слідче управління прокуратури Полтавської області оголосило Олександру Мельнику повідомлення про замовлення вбивства і судді Автозаводського райсуду міста Кременчука Олександра Лободенка. Як відомо, вбитий суддя Лободенко виносив ухвалу про накладення арешту на частину майна родини Мельників.

Справу про вбивство мера Кременчука Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Кременчука Олександра Лободенка об'єднали в одне кримінальне провадження.

16 вересня 2014 року колегія Полтавського апеляційного суду відмовила у клопотанні адвокатів Олександра Мельника, які просили про заміну запобіжного заходу для нього.

Директор телеканалу "Візит" Олександр Мельник заявив, що непричетний до замовлення вбивств мера Кременчука та судді Автозаводського райсуду міста.

Конфлікт між міською владою Кременчука в особі мера Олега Бабаєва і ТРК «Візит» почався в 2012 році - телекомпанія перестала транслювати новини комунальної телерадіокомпанії, на каналі стали частіше виходити критичні сюжети про міську владу, а мер заявив, що «Візит» ввів цензуру. З бюджету міста почали виділятися додаткові суми на розвиток власного комунального телебачення, а з сім'єю власників «Візиту» міськрада почала розривати в односторонньому порядку договори оренди землі. Почалися судові позови.

Пізніше Бабаєв заявив про намір забрати приватну телекомпанію «Візит» у комунальну власність. Для цього комунальна ТРК подала позов до Автозаводського райсуду про визнання її власницею 100% корпоративних прав приватної телекомпанії «Візит». Підставою для претензій на приватну телекомпанію стали рішення Кременчуцької міської ради, прийняте 25 грудня 2012 року про передачу майнових прав давно непрацюючого колективного підприємства «Кременчуцький ТТЦ «Електрон» на баланс територіальної громади.

Liked the article?
Help us be even more cool!