ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Справа Гонгадзе як емблематичний приклад. Повний текст звіту ПАРЄ

02.07.2008, 23:06
Парламентська асамблея Ради Європи ще раз підкреслює значення, яке надає безпеці журналістів та політичних діячів, особливо тих, хто пов’язаний з опозиційними групами в усіх державах-членах Ради Європи. Доповідачка ПАРЄ Сабіна Лойтгойзер-Шнарренберґер підготувала черговий звіт щодо стану розслідування справи Гонгадзе, частини стосовно замовників та організаторів вбивства.  Вона неодноразово приїжджала до Києва та мала розмови з численними генпрокурорами, свідками, відповідальними особами.  Повний текст попередньої версії звіту доповідачки ПАРЄ читати тут .

 Щодо злочинів, котрі було скоєно проти журналістів або політичних діячів компетентні органи повинні проводити розслідування, в пріоритетному порядку та без політичного втручання. Органи повинні докладати зусиль, аби встановити особистість безпосередніх виконавців цих злочинів, але також замовників та організаторів, не звертаючи уваги ані на звання, ані на посади підозрюваних.

 

ІМІ

 

 

"Справа Гонгадзе, подібні злочини часів Кучми, які були скоєні проти журналістів та політичних активістів та летаргічні розслідування,  які роками ведуть компетентні органи, вимагають від Парламентської асамблеї Ради Європи зробити чіткий та потужний політичний сигнал", - зазначається в звіті ПАРЄ щодо справи Гонгадзе. Пропонуємо переклад повного тесксту попередньої версії звіту.

Liked the article?
Help us be even more cool!