ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Spotify не заборонятиме створену штучним інтелектом музику

Фото – Spotify
Фото – Spotify

Керівник стримінгового сервісу Spotify Даніель Ек повідомив, що не планує повністю забороняти на своїй платформі контент, створений штучним інтелектом. Про це він сказав ВВС.

За його словами, цю технологію можна використовувати для створення музики, але штучний інтелект не можна використовувати, щоб імітувати артистів без їхньої згоди.

Він вважає, що використання ШІ в музиці обговорюватиметься “багато-багато років”.

“Ви можете уявити, як хтось завантажує пісню, видаючи себе за Мадонну, навіть якщо це не так. Ми бачили майже все в історії Spotify наразі, коли люди намагались обдурити нашу систему, – розповів Ек. – У нас дуже велика команда, яка працює саме над такими проблемами”.

“Це буде складно”, – сказав він, коли його запитали про виклик, з яким зіткнулася галузь.

Хоча ШІ не заборонено у всіх формах на платформі, компанія не дозволяє використовувати свій контент для тренування машинного навчання або моделі ШІ, подібні до яких потім можуть створювати музику.

Як повідомляв ІМІ, у травні 2023 року Spotify видалив десятки тисяч пісень, написаних штучним інтелектом. Вони створені за допомогою музичного стартапу Boomy. Стартап Boomy автоматично генерує треки за допомогою штучного інтелекту. Користувачі можуть вибрати стиль музики. Потім згенеровану музику викладають на стримінгові сервіси та отримують з них роялті. У Boomy заявили, що в такий спосіб уже створили понад 14 мільйонів пісень.

Liked the article?
Help us be even more cool!