ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сподіваємося, що Генеральна прокуратура має додаткові докази у справі Кучми - юрист

15.12.2011, 04:43
«Закриття кримінальної справи проти Леоніда Кучми у причетності до вбивства  Гонгадзе  може стати поганим прецендентом у практиці розслідування злочинів проти журналістів».Про це заявляє юрист Інституту інформації Роман Головенко.
«В тлумаченні КС з приводу того, що доказом у кримінальній справі може бути аудіозапис, зроблений компетентним органом, є логіка. Але закриття справи проти Кучми може стати поганим прецендентом у практиці розслідування злочинів проти журналістів. Однозначно обвинувачення проти екс- президента Кучми у цій справі не могло би базуватися лиш на одному аудіозаписі. Сподіваємося, що Генеральна прокуратура  має додаткові докази у цій справі і представить їх апеляційному суду, оскарживши закриття кримінальної справи» -  сказав юрист.

Нагадаємо, 14 грудня Печерський районний суд Києва визнав незаконною і скасував постанову Генеральної прокуратури про порушення кримінальної справи стосовно Леоніда Кучми за обвинуваченням у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Також суд постановив, що плівки майора Миколи Мельниченка, які Генпрокуратура визнала речовим доказом, отримані незаконним шляхом і тому не можуть бути доказами у справі.

Над умку Комітету  захисту журналістів (CPJ) така постанова Генпрокуратури може стати  «ударом по свободі преси».
«Правосуддя не переможе, доки президент Кучма не притягнутий до відповідальності в суді за звинуваченням в замовленні вбивства Ґонґадзе, чого протягом 11 років чекають родина Ґонґадзе, народ України і міжнародна спільнота», - сказала координатор CPJ по Європі і Центральній Азії Ніна Огнянова.

ІМІ

 
Liked the article?
Help us be even more cool!