ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сплив термін давності в справі про вбивство російської журналістки Анни Політковської

07.10.2021, 13:00
Фото – EAST NEWS
Фото – EAST NEWS

Сьогодні, 7 жовтня, закінчився термін давності в справі про вбивство журналістки російської “Нової газети” Анни Політковської. Органи слідства досі не назвали імен замовників. 

Про це повідомляє “Нова газета”.

Редакція “Нової газети” домагатиметься поновлення слідства в справі про вбивство Політковської і розкриття імені замовника. Згідно зі ст. 78 КК РФ, особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня скоєння особливо тяжкого злочину минуло 15 років.

Європейський суд з прав людини визнав, що розслідування вбивства Анни Політковської не було ефективним: слідство не вжило достатніх заходів для всебічного та ефективного розслідування злочину.

Редакція випустила сьогодні фільм “Як убили Анну”. “У ньому ми наводимо аргументи нашого власного розслідування вбивства Політковської. У фільмі аналізується роль МВС і ФСБ у справі, а також уперше розповідається про таємного свідка редакції, завдяки якому вдалося розкрити банду вбивць і організаторів”, – зазначило видання.

Анну Політковську вбили 7 жовтня 2006 року в під'їзді будинку на Лісовій вулиці в Москві. Вбивця зробив чотири постріли впритул, зокрема контрольний – у голову.

У 2014 році Мосміськсуд ухвалив рішення щодо фігурантів кримінальної справи – Рустама Махмудова і Лом-Алі Гайтукаєва. Їх засудили до довічного позбавлення волі, визнавши першого виконавцем, а другого – організатором убивства.

Ще трьох чоловіків, які були посередниками в організації злочину, – Сергія Хаджікурбанова, Ібрагіма і Джабраїала Махмудових – засуджено до 20, 12 і 14 років колонії відповідно. Гайтукаєв помер у колонії в липні 2017 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!