ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Співзасновника Rolling Stone звільнили з керівного складу Rock Hall після контроверсійних коментарів

18.09.2023, 16:03

Співзасновника журналу Rolling Stone Янна Веннера звільнили з керівного складу фонду Rock & Roll Hall of Fame на тлі масової критики його коментарів щодо жінок і чорношкірих людей у музиці, озвучених у п’ятничному інтерв’ю New York Times.

Про це пише CNN.

"Янн Веннер більше не є членом ради директорів фонду Rock & Roll Hall of Fame", – повідомив представник фонду каналу CNN.

Веннер розповідав New York Times про свою майбутню книгу "Майстри", де міститимуться інтерв’ю, взяті ним у виконавців на кшталт Джона Леннона, Боба Ділана, Міка Джаґґера тощо за роки головування в Rolling Stone.

Веннер зазначив, що вирішив не вносити до збірки інтерв’ю з жінками й чорношкірими митцями, і його коментарі на цю тему спричинили масове обурення.

"Ці люди мали відповідати парі критеріїв, але здебільшого це було питання моїх особистих інтересів і моєї любові до них, – сказав він. – Що ж до жінок, то жодна з них просто не була досить красномовною на інтелектуальному рівні".

Він продовжив: "Стіві Вондер – геній, так? Мабуть, коли використовуєш такий широкий термін, як "майстри", то проблема в слові. Може, Марвін Ґай чи Кертіс Мейфілд? Ну вони просто не розмовляють на такому рівні".

"Може, в дипломатичних цілях треба було знайти й додати одного чорношкірого й одну жінку, які не дотягували б до того ж історичного стандарту, просто щоб уникнути подібної критики, – заявив він виданню. – Може, я старомодний, і мені [лайка] абощо. Озираючись у минуле, я шкодую, що не зміг узяти інтерв’ю з Марвіном Ґаєм. Може, він би підійшов. Може, Отіс Реддінґ підійшов би, якби був живий".

У суботу Веннер через видавця "Майстрів" ("Літтл, Браун і компанія") оприлюднив заяву, де зазначив:

"У своєму інтерв’ю New York Times я озвучив коментарі, що применшували внесок, геній і вплив чорношкірих митців і мисткинь-жінок, і я від щирого серця перепрошую за ці слова".

“Майстри” є збіркою інтерв’ю, взятих мною за роки роботи, які, на мою думку, найкраще демонструють вплив рок-н-ролу на мій світ; вони покликані не репрезентувати всю сферу музики й тих розмаїтих і важливих людей, що стоять біля її витоків, а радше показати пікові моменти моєї кар’єри та інтерв’ю, які, я вважаю, ілюструють діапазон і досвід цієї кар’єри. Вони не є відбиттям моєї вдячності й любові до безлічі знакових виконавців, що змінили світ і до чиєї музики та ідей я ставлюся побожно, оспівуватиму й просуватиму їх до кінця своїх днів. Я повністю розумію провокативну природу моїх невдало дібраних слів, щиро перепрошую за них і приймаю наслідки".

СNN звернулася до "Літтла, Брауна і компанії" по коментар.

Веннер заснував журнал Rolling Stone спільно з музичним критиком Ральфом Дж. Ґлісоном у 1967 році й виставив легендарне рок-видання на продаж 2017 року. У 2004 році він був офіційно призначений на посаду в Rock & Roll Hall of Fame і є співзасновником фонду.

 "Майстри" мають вийти друком 26 вересня.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!