ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Співзасновник Facebook закликав владу США взяти під контроль компанію

10.05.2019, 17:00
Фото - ukrinform

Співзасновник Facebook Кріс Г'юз закликав владу США роздрібнити цю компанію. Такий заклик містить стаття Г'юза у виданні The New York Times (NYT), опублікована 9 травня, повідомляє DW.

Зокрема, він закликає уряд США відокремити від компанії такі служби, як WhatsApp та Instagram, а також заборонити нові придбання. Аргументом на користь таких дій Г'юз назвав той факт, що інтернет-компанія Facebook стала занадто великою, а її співвласник та керівник Марк Цукерберг - занадто могутнім.

“Придбавши служби WhatsApp та Instagram, Цукерберг створив такого велетня, котрий може задушити будь-яку конкуренцію в галузі та обмежити можливості користувачів у пошуках альтернатив”, - застеріг Г'юз.

Самого Цукерберга Г'юз звинуватив у тому, що той перетворив на самоціль зростання компанії, пожертвувавши “безпекою та поштивістю заради кількості кліків”.

Крім того, нині лише Цукерберг може сам визначати алгоритми роботи соцмережі Facebook. Так само лише Цукерберг вирішує, що саме бачитимуть користувачі цієї найбільшої у світі соціальної мережі на своїх сторінках у стрічці новин, вважає Г'юз.

Тож такий односторонній контроль став “найбільш проблемним аспектом могутності Facebook”, адже на сьогодні Марк Цукерберг отримав безпрецедентну можливість “відстежувати, влаштовувати та навіть цензурувати спілкування двох мільярдів людей”, зробив висновок співзасновник інтернет-компанії Кріс Г'юз, який залишив її понад десять років тому.

У самій інтернет-компанії вже встигли відреагувати на ці закиди з боку Г'юза. Facebook свідомий того, що разом “з успіхом зростає також і відповідальність”, заявив речник інтернет-гіганта Нік Клегг, слова якого наводить AFP.

Але цієї відповідальності не досягнути простою вимогою “розчленування успішного американського підприємства”, наголосив Клегг. На його думку, куди важливішою є розроблення та ретельне запровадження нових правил для користувачів інтернету. На цьому, власне, й наполягає власник Facebook Марк Цукерберг, додав речник інтернет-велетня.

Liked the article?
Help us be even more cool!