ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістам узбецької служби Радіо Свобода погрожують убивством напередодні президентських виборів

20.10.2021, 11:12
Фото – americanretrieval.com
Фото – americanretrieval.com

Співробітники узбецької служби Радіо Свобода (Радіо Озодлік) почали отримувати погрози вбивством напередодні президентських виборів, які мають відбутися наступного тижня, повідомляє Радіо Свобода.

За один день, 16 жовтня, всього за 30 хвилин у Telegram-каналі узбецької служби з’явилися десятки повідомлень з погрозами журналістам RFE / RL.

У повідомленнях були погрози вбивством та сексуальним насильством, які супроводжувалися зображеннями з порнографічними елементами та ідентичного змісту повідомленням: “Справжня мета Озодлік – організувати заколот в Узбекистані, порушити мир і дискредитувати нашого президента”. 

Також у повідомленні містилися образи на адресу співробітників узбецької служби Радіо Свобода і їхніх матерів.

Повідомлення надходять переважно з анонімних акаунтів. Утім, співробітникам Радіо Озодлік вдалося з’ясувати, що принаймні дві погрози надійшли з акаунтів користувачів, які просувають політику уряду щодо збройних сил.

Президент RFE / RL Джеймі Флай назвав погрози “огидними” і закликав уряд Узбекистану негайно припинити свою тактику залякування щодо незалежних ЗМІ.

Президент Узбекистану Шавкат Мірзійоєв позиціює себе як демократичного реформатора після того, як він захопив владу у 34-мільйонній країні після смерті свого авторитарного попередника Іслама Карімова у вересні 2016 року. З наближенням президентських виборів, запланованих на 24 жовтня, у країні почастішали арешти та напади на блогерів і журналістів.

Сайт Радіо Озодлік кілька разів блокували, а запити Радіо Свобода про офіційну акредитацію кореспондентів у країні лишилися без відповіді.

23 лютого 2021 року вийшло розслідування Радіо Озодлік про таємний гірський курорт президента Узбекистану.

У рейтингу свободи преси від “Репортерів без кордонів” за 2021 рік Узбекистан посів 157-ме зі 180 місць.

Liked the article?
Help us be even more cool!