ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ прийшла з обшуками до Почаївської лаври (оновлено)

Зранку 30 листопада співробітники Служби безпеки України прийшли з обшуками до Почаївської лаври УПЦ МП на Тернопільщині.

Це Суспільному підтвердили в пресслужбі СБУ в Тернопільській області.

Попередня причина візиту – поширення російської ідеології представниками лаври. 

Слідче управління Нацполіції Тернопільщини розпочало 12 проваджень, які стосуються господарської діяльності в Почаївській лаврі.

Згодом у пресцентрі Служби безпеки України уточнили – слідчі дії на території Почаївської Успенської лаври УПЦ МП проходять у межах кримінального провадження щодо причетності керівництва лаври до розпалювання національної ворожнечі та ненависті.

За даними слідства, представники Почаївської лаври оприлюднили на сайті монастиря публікацію, в якій ображали національну честь та гідність юдеїв, а також розпалювали релігійну ворожнечу до представників усіх церков, окрім УПЦ.

Крім того, у цьому дописі клірики УПЦ МП поставили під сумнів існування України як суверенної держави окремо від Росії.

Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила наявність у тексті інтернет-публікації висловлювань, які розпалюють міжнаціональну ворожнечу та ненависть.

Фото - СБУ
Фото - СБУ
Фото - СБУ

Як повідомляв ІМІ, у червні 2023 року суд визнав послушника Почаївської лаври винним у колабораційній діяльності та визнанні правомірною збройної агресії проти України, глорифікації її учасників і оголосив вирок – п'ять років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Liked the article?
Help us be even more cool!