ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Співробітники Google вийдуть на протест через сексуальний скандал у компанії

30.10.2018, 11:00

Співробітники Google вийдуть на протест у зв'язку із сексуальним скандалом у компанії. Акція під назвою “Жіноча прогулянка” запланована на 1 листопада. Про це повідомляє "Новое время" з посиланням на TechCrunch.

У страйку повинні взяти участь близько 200 співробітників пошукового гіганта. Терміни проведення акції протесту поки не остаточні, але на внутрішніх форумах стверджують, що акція пройде обов'язково. У самій компанії Google не відповіли на прохання про коментар.

Звістка про запланований страйк прийшла через кілька днів після того, як у "Нью-Йорк Таймс" опублікували журналістське розслідування про сексуальні домагання в Google. Згідно зі звітом, у творця платформи Android Енді Рубіна був позашлюбний зв'язок з однією зі співробітниць, яку він схиляв до орального сексу у 2013-му.

Через кілька днів після публікації розслідування Рубін узяв відпустку в компанії Essential для “вирішення особистих справ”. Також розробник написав у своєму блозі, що заперечує будь-які звинувачення на свою адресу, і каже, що в матеріалі The New York Times є безліч неточностей з приводу його роботи в Google.

За словами гендиректора компанії Сундара Пічаї, Google приймає “дедалі більш жорстку лінію”  щодо порушень сексуального характеру. Він додав, що жоден зі звільнених співробітників, яких звинуватили в домаганнях, не отримав кошти за звільнення.

“Ми хочемо запевнити вас, що ми розглядаємо кожну скаргу про сексуальні домагання або неналежну поведінку, ми досліджуємо і вживаємо заходів”, - йдеться в листі.

Як повідомляв ІМІ, 25 жовтня компанія Google повідомила, що за два роки звільнила 48 співробітників через звинувачення в сексуальних домаганнях. Серед них опинилися 13 топ-менеджерів.

Liked the article?
Help us be even more cool!