ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Співробітникам Антикорупційної прокуратури Молдови заборонять користуватися власними мобільними в кабінеті керівниці

У Молдові прокурорам Антикорупційної прокуратури не дозволяють користуватися власними мобільними телефонами в кабінеті голови установи Вероніки Драгалін. Аналогічна заборона поширюється на щотижневі зустрічі прокурорів. Такі правила запровадили після витоку інформації зі зборів прокурорів. Про це повідомила Вероніка Драгалін в ефірі Puterea a Patra на N4, пише NewsMaker.

“У нас нове правило: на нараду, яку ми проводимо щотижня, приходять без телефонів. І в моєму кабінеті теж заборонено мобільні телефони після того, як стався витік інформації”, – сказала Драгалін.

Вона повідомила, що стосовно неї проводять перевірку після того, як на неї надійшло кілька скарг про нібито дисциплінарні порушення. А особу прокурора, який злив інформацію в ЗМІ, досі не встановили.

“Почали кілька процедур. Мені довелося надати письмові пояснення інспектору прокуратури. Я з ним розмовляла, відповідала на запитання, надавала письмові пояснення. У результаті він дійшов висновку, що немає підстав для притягнення до дисциплінарної відповідальності. Я не вважаю, що легко відбулася, тому що я не зробила нічого протизаконного і не порушила жодних правил. Замість того щоб зосередитися на кримінальних справах щодо корупційних злочинів, мені довелося пів дня витратити на підготовку до питань інспектора. Це заважає моїй роботі як начальника. Пізніше я отримала ще одне повідомлення, на яке змушена відповісти. На жаль, таке трапляється дуже часто”, – додала Драгалін.

Як зазначає видання, 14 червня в медіа з'явився аудіозапис зустрічі голови Антикорупційної прокуратури Вероніки Драгалін зі своїми співробітниками, на якій Драгалін каже, що “вона нетерпеливиться, коли їх заарештують перед їхніми ж дітьми та дружинами / чоловіками”. Драгалін, коментуючи цей витік, сказала, що “її промову незаконно записали без її дозволу”. “Я закликаю цю людину чи осіб опублікувати моє звернення цілком. Мені нема чого боятися, тому що я ніколи не говорила нічого, що не готова сказати публічно”, – заявила Драгалін.

Пізніше в соцмережі з'явився повний аудіозапис. На ньому Драгалін попередила корумпованих співробітників прокуратури, що настане час, коли вони дадуть відповідь за свої дії. Драгалін попередила, що буде на своїй посаді ще п'ять років і “боротиметься за чесних прокурорів”.

Пізніше в одному з інтерв'ю Драгалін зазначила, що боротьбою з витоком інформації могло б стати запровадження правила користуватися лише службовими мобільними телефонами. Щоб можна було легко перевірити, звідки стався витік.

Liked the article?
Help us be even more cool!