ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Співробітник CNN виявив забуті в літаку секретні документи про безпеку під час "Супербоулу"

06.02.2018, 11:56
Фото - CNN

Співробітник телеканалу CNN виявив у кишені крісла літака в США секретні документи, що стосуються гарантування безпеки під час фіналу чемпіонату США з американського футболу “Супербоул”. Про це повідомляє LB.ua з посиланням на CNN.

Телеканал відклав публікацію цього матеріалу, щоб не поставити під загрозу безпеку відвідувачів фіналу турніру, який відбувся 4 лютого в Міннеаполісі в штаті Міннесота.

Йдеться про документи програми BioWatch, яка в Міністерстві внутрішньої безпеки США відповідає за захист від біологічних загроз. Цей підрозділ вивчав ризики біологічного теракту - зараження відвідувачів “Супербоулу” на сибірку - і визначав шляхи мінімізації загрози. У документах, зокрема, йшлося про те, що місцева влада в Міннеаполісі має лише “загальне уявлення про програму BioWatch і її місію”.

Серед паперів CNN також виявив посадковий талон ученого, який займався питаннями біологічної безпеки під час “Супербоулу”.

Звіт було складено в грудні 2017 року. На паперах, які виявив кореспондент телеканалу, було також видно написи “Важливо для національної безпеки” і “Тільки для офіційного використання”, а особам, які ознайомилися з документами, було наказано знищити їх і не показувати ці файли стороннім особам. У документах оцінювалися наслідки симульованої біологічної атаки.

Представник Міністерства внутрішньої безпеки Тайлер Хултон заявив, що “навчання пройшли дуже успішно і не були проведені у відповідь на якусь конкретну, реальну загрозу біотерористичної атаки”. За даними The Pioneer Press, на “Супербоул” у Міннеаполісі повинні були приїхати близько 100 тис. глядачів.

Liked the article?
Help us be even more cool!