ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Співробітники УБОЗ вчинили обшук харківської газети "Главное"

07.07.2011, 05:35

Сьогодні озброєні співробітники УБОЗ  провели  обшук харківської газети "Главное".
Як повідомляється на сайті видання, правоохоронці пред'явили постанову суду від 5 липня про обшук будинку в Харкові, по вулиці Сумській, 88 у рамках розслідування справи, пов'язаної із землею.

"Відзначимо, що за цією адресою, крім редакції "Главного", знаходиться приймальня депутата Харківської облради від "Батьківщини" Арсена Авакова, офіс фабрики "Ахмад Ті", офіс АТ "Інвестор", відділення банку "Базис" та офіси низки інших підприємств", - йдеться у повідомленні.
Обшуком керували представники УБОЗ Наталія Кисильова і Олег Петренко. Також обшукували робочі місця журналістів.

"На заяви "Голавного" про те, що жодних документів, крім листів читачів і робочих матеріалів самих журналістів, у редакції немає і бути не може, слідчі не реагували", - повідомляє видання.

В результаті, слідчі вилучили листок формату А-4 з номерами телефонів (його кваліфікували як телефонний довідник) і деякі папери заслуженого журналіста України Леоніда Логвиненка.
Під час обшуку журналістам було заборонено користуватися телефонами.

"Сьогоднішні події, що відбуваються дотепер в редакціях двох видань - газети "Главное" та інтернет-оглядача "Главное" - будуть доведені до відома Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану дотримання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів" -  повідомляє видання.

На адресу голови Національної Спілки журналістів України, члену Міжвідомчої групи Ігорю Лубченко направлено заяву, підписану головними редакторами видань.

 

 

Як повідомив газеті "Главное" Лубченко, ця заява буде доведено до відома членів робочої групи, перше засідання якої відбудеться сьогодні, 7 липня.

Нагадаємо, напередодні президент України Віктор Янукович створив Міжвідомчу робочу групу з аналізу стану дотримання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів. Робоча група створена з метою забезпечення конституційних прав громадян на свободу слова та забезпечення захисту прав журналістів.

ІМІ

 

Liked the article?
Help us be even more cool!