ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Співробітники "1+1" створили плакат "Свободу Агаркову" на підтримку журналіста, затриманого у Росії

24.07.2014, 15:33

Працівники телеканалу «1+1» прагнуть долучити всіх небайдужих, аби прискорити процес визволення журналіста програми «Спецкор» каналу «2+2» та ТСН каналу «1+1» Євгена Агаркова, якого із 18 липня утримують в міграційному ізоляторі поблизу міста Воронежа в Росії. Про це з посиланням на прес-службу «1+1» повідомляє Телекритика.

«Євгена звинувачують в незаконній журналістській діяльності, в Воронежі він висвітлював справу українського офіцера Надії Савченко, яку утримують у місцевому СІЗО.

18 липня відбулося засідання адміністративного суду, згідно з рішенням якого журналіста оштрафували. Його повинні депортувати, але російська сторона з невідомих причин затягує процес.

Євгена не відпустили в Україну під особисту відповідальність українського консула. Його продовжують тримати в ізоляторі попри звернення та вимоги ОБСЄ. Нема гарантій, що журналіста відпустять й депортують, коли пройдуть всі терміни виконання рішення суду», - йдеться у повідомленні «1+1».

За заявою працівників телеканалу, вони вважають за потрібне наголосити, що Євген Агарков фактично потрапив до полону правоохоронних органів Російської Федерації, які утримують його, зневажаючи норми міжнародного права. У зв'язку з цим «1+1» просить всіх небайдужих долучитися до акції.

Зробити це можна таким чином:

- написавши від руки, або роздрукувавши запропонований телеканалом плакат «Свободу Агаркову» та сфотографуватися з ним;

- написати в своїх соціальних мережах пост в підтримку Євгена Агаркова з вимогою звільнити журналіста та додати фото;

- використати хештег #FreeAgarkov.

Нагадаємо, у Воронежі (РФ) 18 липня співробітники російського імміграційного контролю Федеральної міграційної служби затримали журналіста програми "Спецкор" телеканалу “2+2” Євгена Агаркова. Журналіста тримають у міграційному ізоляторі.

Агаркова затримали в готелі, в якому він проживав, і звинуватили в незаконній журналістській діяльності.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до російського омбудсмена щодо звільнення Євгена Агаркова.

До затриманого журналіста "2+2" росіяни не пускають українського консула.

Раніше Центральний райсуд Воронежа розглянув справу про видворення за межі РФ українського журналіста Є.Агаркова. Суд виніс постанову про призначення Агаркову адміністративного покарання у вигляді штрафу в розмірі 2 тис. рублів з ??примусовим видворенням його за межі Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!