ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Спікер парламенту Молдови заявив, що РФ втручалась у вибори за допомогою грошей та пропаганди

Спікер парламенту Молдови Ігор Гросу повідомив, що місцеві вибори пройшли в умовах “безпрецедентного втручання Росії у внутрішні справи Молдови за допомогою брудних грошей та пропаганди”. 

Про це він сказав 6 листопада на пресконференції, говорячи про результати виборів у Кишиневі, повідомляє NewsMaker.

“Кремль та проросійські сили кинули всі сили на цю кампанію. Вони поставили на злочинні угруповання, а також на політичні сили, які прикриваються проєвропейськими та демократичними ідеями. Незважаючи на безпрецедентне втручання іноземної держави, PAS та європейським командам кандидатів вдалось отримати найкращий результат у країні”, – сказав Гросу.

Він також зазначив, що PAS хотілося б, щоб і Кишиневом керував справжній проєвропейський мер.

“Але ми поважаємо вибір кишинівців, ми винесли урок із цих виборів і працюватимемо більше, щоб завоювати довіру людей. Але 20 муніципальних радників від PAS стежитимуть за всіма діями мерії і не допустять жодного рішення, що підриває європейський курс”, – сказав Гросу.

Нагадаємо, 5 листопада в Молдові відбулися загальні місцеві вибори. На посаду мера Кишинева претендували 27 кандидатів. Згідно з попередніми даними ЦВК, перемогу здобув нинішній мер Іон Чебан.

Як повідомляв ІМІ, 24 жовтня Служба інформації та безпеки підписала указ, згідно з яким у Молдові заблокували 22 російські інтернет-портали. Серед них – kp.md, aif.md, vedomosti.md та enews.md.

Молдова регулярно блокує сайти російських пропагандистських медіа.

2 червня 2022 року парламент Молдови ухвалив закон про боротьбу з дезінформацією та пропагандою, згідно з яким не менш ніж половина контенту, що закуповується за кордоном, має бути з країн ЄС, США, Канади.

Liked the article?
Help us be even more cool!