ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Spiegel викрив власного журналіста, який вигадував історії та героїв своїх матеріалів

20.12.2018, 10:36
Фото - з DW

Німецький тижневик Spiegel викрив одного зі своїх співробітників, який вигадував історії, а також героїв своїх матеріалів. Журналіст Клаас Релотіус визнав свою провину і розірвав контракт з виданням. Про це видання повідомило на своєму сайті 19 грудня, повідомляє DW.

Як повідомив тижневик, редактор Клаас Релотіус “у значному масштабі підробляв свої історії та вигадував героїв”. Обман був викритий після внутрішнього розслідування.

Перша підозра щодо журналіста у видання виникла після оприлюдненого в листопаді цього року тексту. У колеги, який працював над матеріалом разом із зазначеним редактором, виникли підозри, і він поділився ними з колегами.

Згодом Релотіус зізнався, що в кількох випадках вигадував історії, а також героїв та викривляв факти. За його словами, йдеться про щонайменше 14 недостовірних статей, що були опубліковані у Spiegel.

18 грудня журналіст звільнив своє місце в редакції та розірвав контракт з виданням.

Спочатку Релотіус писав для Spiegel як позаштатний співробітник, а останні півтора року мав постійний контракт на посаді редактора. З 2011 року у друкованій версії тижневика та на сайті Spiegel Online вийшло близько 60 текстів його авторства. До роботи в Spiegel журналіст працював також на кілька інших ЗМІ і навіть отримував нагороди.

Німецький союз журналістів (DJV) критично відреагував на цей випадок. “Так званий репортер завдав значної шкоди не лише Spiegel, він втоптав у бруд достовірність журналістики”, - заявив 19 грудня голова DJV Франк Убераль. Обман з боку редактора розкритикували також журналістська профспілка dju та Німецька репортерська премія.

Liked the article?
Help us be even more cool!