ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Спецслужби Росії збирають розвіддані в Україні під виглядом закордонних ЗМІ – СБУ

07.03.2023, 16:49
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України викрила спроби спецслужб Росії отримати розвідувальну інформацію в Україні під виглядом діяльності представників іноземних медіа. Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними СБУ, для збору закритих відомостей ворог використовує спеціалізовані інтернет-платформи та професійні онлайн-форуми українських журналістів.

“На цих ресурсах окупанти розміщують інформаційні запити нібито від працівників відомих зарубіжних ЗМІ. У своїх повідомленнях вони звертаються до медійників та інших учасників профільних груп щодо отримання матеріалів начебто для підготовки “сюжетів” або “документальних фільмів” про війну в Україні”, – йдеться в повідомленні.

Насамперед, зазначає СБУ, ворога цікавлять відомості про результати російських ракетних ударів по українських містах, зокрема локації “прильотів” та їхні наслідки.

За надання відповідних медіафайлів або текстових повідомлень спецслужби РФ обіцяють гонорар.

СБУ зазначає, що отримана в такий спосіб інформація потрібна агресору для коригування повторних повітряних атак на українські об’єкти.

Служба безпеки звертається до громадян бути пильними й одразу повідомляти правоохоронцям про факти підозрілих “запитів” від не встановлених абонентів.

Liked the article?
Help us be even more cool!