ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Спецслужби Великої Британії заявили про спробу російських хакерів атакувати сайти уряду і телекомпаній

26.09.2016, 12:43

Спецслужби Великобританії стверджують, що російські хакери намагалися атакувати сайти уряду і телекомпаній Сполученого Королівства. Про це повідомляє ВВС з посиланням на газету Sunday Times.

За інформацією газети, атаки мали місце напередодні парламентських виборів у Великій Британії в травні 2015 року, але відомо про це стало тільки зараз.

Sunday Times повідомляє, що Центр урядового зв'язку Великобританії зміг нейтралізувати дії хакерів. Вважається, що атаки були організовані групою Fancy Bears, яка, ймовірно, має відношення до російської розвідки.

Також Центр зазначає, що хакери атакували всі урядові сервери, включаючи сервери Міністерств внутрішніх справ, закордонних справ і оборони, а також сайти британських телеканалів ВВС, ITV, Channel 4, Sky.

Спецслужби Великобританії зазначають, що їм вдалося запобігти спробі зламу, оскільки вони уважно вивчили те, як хакерам вдалося зламати французький телеканал TV5Monde у квітні. Тоді хакери, які називали себе частиною угруповання “Кіберхаліфат”, змогли призупинити мовлення каналу на 18 годин. Весь цей час на темному екрані висів прапор радикального угруповання “Ісламська держава”, забороненого в багатьох країнах світу, зокрема і в Росії.

Британські фахівці були стурбовані тим, що хакери, пов'язані з ісламістами, вийшли на новий технічний рівень.

Однак незабаром експерти нібито з'ясували, що сліди ведуть не до джихадистів, а в Москву, і побачили ознаки атаки, яка готується на Великобританію, зазначає Sunday Times, посилаючись на джерела у Центрі.

В результаті програмісти, які працюють на британський уряд, вжили додаткових заходів захисту і встигли попередити про можливі атаки телекомпанії.

Поширення інформації про успішну операцію Центру збіглося за часом з повідомленнями про злам акаунта співробітника Білого дому. Атака, як передбачається, була здійснена Fancy Bears.

Російська влада заперечує, що пов'язана з Fancy Bears, яка відповідальна також за злам системи антидопінгового адміністрування та менеджменту (ADAMS). Хакери отримали доступ до особистих медичних даних атлетів і виклали у відкритий доступ результати їхніх допінг-тестувань, з яких стало відомо, що спортсмени вживали заборонені речовини, щоправда, з дозволу Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА).

Liked the article?
Help us be even more cool!