ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Соцмережа прихильників Трампа Parler перейшла на російський хостинг

19.01.2021, 16:00
Фото – ukrainian.voanews.com
Фото – ukrainian.voanews.com

Сервіс мікроблогів Parler, популярний серед американських ультраправих активістів, перейшов на російський хостинг. Про це повідомляє LB.ua з посиланням на Reuters.

Після заворушень у Вашингтоні 6 січня 2021 року компанія Amazon припинила хостинг Parler, а Apple і Google видалили застосунок зі своїх магазинів.

З 18 січня Parler частково відновив роботу на хостингу, що надається компанією DDoS-Guard. Її власники – Євген Марченко та Дмитро Суботов з Ростова-на-Дону. Згідно з інформацією на сайті самої DDoS-Guard, компанія працює з 2011 року. Серед її клієнтів – Міноборони РФ, радіостанція "Эхо Москвы" та газета "Аргументы и факты".

Наразі на головній сторінці Parler розміщено звернення про "технічні складнощі", які сервіс обіцяє вирішити, а також пост гендиректора соцмережі Джона Мейтза, у якому сказано, що, "незважаючи на погрози й переслідування, жоден співробітник Parler не був звільнений".

Нагадаємо, 9 січня Twitter назавжди заблокував акаунт президента США Дональда Трампа з огляду на "ризик подальшого розпалювання насильства" після штурму Капітолія, унаслідок якого загинуло п'ятеро людей. Після цього прихильники Трампа перейшли до Parler.

Amazon попередив компанію, що вона втратить доступ до своїх серверів через "невміння належно контролювати вміст насильства", і 11 січня Parler припинила роботу.

Пізніше Amazon оприлюднив пости, через які відімкнув від серверів соцмережу Parler. Починаючи з листопада 2020 року AWS знайшла десятки постів, які суперечать правилам хостингу. Серед них – погрози вбивством політиків, лібералів, демократів, євреїв, темношкірих, журналістів, учителів, керівників Twitter, Facebook, Google тощо.

Liked the article?
Help us be even more cool!