ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Соціолог: Понад 50% словаків піддаються дезінформації

Близько половини словаків піддаються дезінформації. Про це в інтерв’ю Польському радіо розповів соціолог Міхал Вашечка, говорячи про виборчу президентську кампанію в Словаччині.

За його словами, головною темою президентської кампанії став вибір між напрямком на Схід чи Захід. Виборчу кампанію супроводжували теорії змови та так звані фейк-новини.

"Сьогодні Словаччина є найбільш проросійською країною Центральної Європи. Це також найбільш пропутінська країна. Попри те що в Україні триває війна, для 25% словаків Путін залишається популярним, і вони б хотіли мати такого президента", – сказав експерт, додавши водночас, що нині Словаччина є найбільш антизахідною державою.

Міхал Вашечка зазначив, що це лише частково результат гібридних дій з боку Росії. За його словами, кремлівська пропаганда знаходить у Словаччині сприятливі умови.

"Ця країна досі шукає свою ідентичність. Ця країна завжди була поляризована, але це не політична поляризація – це культурна або ж навіть цивілізаційна поляризація. Словаччина – це країна з високим рівнем недовіри між людьми та інституціями. Звідси всі змови, якими сповнена ця держава", – пояснив соціолог.

Експерти Словацької академії наук дійшли висновку, що словаки найчастіше вірять у теорії змови про неурядові організації, про так звану "гендерну ідеологію" та про нібито біологічну зброю в Україні. В опублікованому на початку 2024 року дослідженні, яке проводилося в усіх країнах Вишеградської групи, найстійкішими до дезінформації виявилися поляки.

Liked the article?
Help us be even more cool!