ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Соратник Литвина вдарив в пах журналіста

27.09.2012, 23:59

27 вересня кандидат в народні депутати по 108 округу (Красний Луч, Перевальський район Луганської області) та діючий депутат Київради, лідер фракції «Блок Литвина» Валерій Мошенський вдарив у пах журналіста інтернет-видання Molod-news, активіста руху ЧЕСНО Івана Жеведя, повідомляє "Восточный вариант".

Інцидент стався під час зустрічі кандидата з виборцями у шахтарському селищі «Шахта - Комсомольська» Перевальського району.

Жеведь знімав на відеокамеру зустріч Валерія Мошенського з виборцями. Коли журналіст наблизився до кандидата і почав знімати його, Мошенський спробував вибити у нього камеру. Це видно на відеозаписі, яка збереглася у Івана Жеведь.

Сам журналіст не зовсім розуміє причини такої реакції Мошенського. Жеведь показував Мошенському посвідчення журналіста інтернет-видання «Молодь-ньюс». На думку журналіста, у кандидата немає причин негативно ставитися до видання, оскільки воно абсолютно об'єктивно висвітлює події, в тому числі і вибори. Також Жеведь зазначив, що сайт «Молодь-ньюс» кілька разів розміщував інформацію про Мошенського, проте ніякого негативу в ній не було і сам кандидат ніяких претензій до інтернет-видання не пред'являв.

За словами Жеведя, реакція Мошенського на відеозйомку його обурила, і він спробував з'ясувати у кандидата, чому той не дозволяє себе знімати. У відповідь отримав від Мошенського удар рукою в пах.

Журналіст припускає, що можливо причиною такої поведінки кандидата стало небажання афішувати саме цю конкретну зустріч, оскільки людей на неї прийшло дуже мало, до 30 чоловік. За його словами, запрошували жителів селища на зустріч таким способом: з ранку по дворах ходили агітатори Мошенського, обіцяючи що на місці зустрічі будуть продавати дешеві товари.

Жеведь звернувся в Перевальську прокуратуру із заявою про перешкоджання професійній діяльності журналіста з боку кандидата в народні депутати Валерія Мошенського. Журналіст каже, що якщо прокуратура не прийме належних заходів, він звертатиметься за захистом своїх прав і в цілому свободи слова до президента України Віктора Януковича.

Liked the article?
Help us be even more cool!