ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сьогодні відбудеться акція солідарності та онлайн-шторм на підтримку кримського політв'язня Єсипенка

06.07.2021, 13:49

6 липня в Криму починається суд над фрілансером проєкту Крим.Реалії (Радіо Свобода) Владиславом Єсипенком. Він зазнав катувань з боку співробітників ФСБ, які хотіли вибити з нього “зізнання”, а тепер окупанти хочуть засудити його за сфабрикованою справою.

Центр прав людини Zmina запрошує долучитися до онлайн-шторму на підтримку Єсипенка, який розпочнеться в соцмережах о 15-й годині.

Узяти в ньому участь можна кількома способами:

  1. У Facebook треба поширити відео про Єсипенка від Радіо Свобода, щоб про його справу дізналося якомога більше людей.
  2. У Twitter слід розмістити пост із хештегом #FreeYesypenko. Tвіти будуть націлені на ЗМІ, посадовців, знаменитостей. Із 15-ї до 17-ї години пишіть твіти на підтримку Єсипенка українською або англійською мовою, власними словами або скопіювавши запропоновані варіанти:

Jailed Crimean journalist @RFERL said he was tortured. Trial in #Crimea starts today #FreeYesypenko

Затриманий кримський журналіст @radiosvoboda заявив, що його катували. Суд у #Крим розпочинається сьогодні #FreeYesypenko

They tortured him with electric shocks and by beating his legs, his genital area, his body. They beat him to obtain confessions and forced him to incriminate himself’, the lawyer of the journalist said

Вони катували його електричним струмом. Вони били його, щоб отримати зізнання, і змусили свідчити проти себе #FreeYesypenko

Trial in #Crimea starts today. Journalist @RFERL must be set free now! #FreeYesypenko

У #Крим розпочинається суд над українським журналістом @radiosvoboda. Він має бути звільнений негайно! #FreeYesypenko

До дописів можна прикріплювати банери, які активісти виклали за цим посиланням.

За можливості тегайте акаунти відомих політиків та знаменитостей.

Окрім цього, у Києві на майдані Незалежності зберуться журналісти, правозахисники, інші небайдужі люди на Акцію солідарності з журналістом Владиславом Єсипенком, ув'язненим в окупованому Криму. Початок о 18:00.

10 березня співробітники ФСБ Росії затримали в окупованому Криму фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Він брав участь в акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня. Єсипенку інкримінують порушення ч. 1. ст. 223.1 Кримінального кодексу РФ (“Незаконні виготовлення, перероблення або ремонт вогнепальної зброї, її основних частин, за винятком вогнепальної зброї обмеженого ураження, а також незаконне виготовлення боєприпасів”). ФСБ заявила, що Єсипенко нібито вів “розвідувально-підривну діяльність в інтересах українських спецслужб”, а саме “здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей на території Криму”.  

Liked the article?
Help us be even more cool!