ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сьогодні Нацрада оголосить результати конкурсу на FM-частоти

18.11.2021, 10:31
Фото: Fringer Cat, Unsplash
Фото: Fringer Cat, Unsplash

У четвер, 18 листопада, об 11:00 почнеться засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, на якому оголосять результати конкурсу на радіомовлення на FM-частотах.

Конкурс був оголошений у серпні.

На конкурс винесено 109 FM-частот у 97 населених пунктах 22 областей України. Зокрема, у Вінниці, Дніпрі, Кривому Розі, Нікополі й Павлограді Дніпропетровської області, Маріуполі Донецької області, Житомирі, Запоріжжі, Білій Церкві Київської області, Києві, Кропивницькому, Стрию Львівської області, Миколаєві, Первомайську Миколаївської області, Білгороді-Дністровському Одеської області, Полтаві, Кременчуці Полтавської області, Шостці та Конотопі Сумської області, Харкові, Херсоні, Черкасах, Умані й Смілі Черкаської області, Чернігові тощо.

Згідно з конкурсними вимогами, радіостанції мають мовити 24 години та добу та розміщувати в ефірі соціально важливі програми.

Запропонована потужність, з якою мовитимуть радіостанції, − від 0,01 до 5 кВт.

Серед них три частоти в Києві – 107,4 МГц, 92,4 МГц та 95,6 МГц. 

Як передає “Детектор медіа”, за неофіційною інформацією, на частоту 95,6 МГц претендує, крім Радіо 24, ще й нова компанія ТОВ "Брайтшоу", яка хоче запускати радіо San Remo FM. Згідно з реєстром, її власницями є Людмила Пишна (51%) та Світлана Пустовіт (49%). Людмила Пишна − дружина голови правління Ощадбанку Андрія Пишного. Свого часу вона очолювала громадську організацію, засновником якої був керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

На частоту 92,4 МГц претендує радіостанція "Дом", а також радіостанція "Ньюз ФМ", яку запускає "Апостроф TV", радіо "Джаз" (ТАВР медіа) та Радіо 24 (медіахолдинг ТРК "Люкс").

Претендентами на частоту 107,4 МГц є нова радіостанція Суспільного "Радіо точка", Super radio (ДП "Новий обрій" − юридична особа Радіо П’ятниця), а також дві регіональні компанії: одеська "Море ФМ" (власники Андрій Ставніцер та Андрій Ткаченко) та ще одна радіостанція із Запоріжжя.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!