ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Собчак впустили до Литви як громадянку Ізраїлю

27.10.2022, 12:03
Фото – сайт мерії Москви
Фото – сайт мерії Москви

Російська журналістка Ксенія Собчак мала право вʼїхати до Литви, бо має ізраїльський паспорт. Про це директор департаменту держбезпеки Литви Дарюс Яунішкіс заявив 27 жовтня в ефірі радіостанції Ziniu Radijas, повідомляє Радіо Свобода.

“Собчак є громадянкою Ізраїлю, і саме за ізраїльським паспортом вона може вʼїхати до Литви, візи не треба, і перебувати тут протягом 90 діб”, – сказав посадовець.

“Так, можу підтвердити, що Собчак перебуває в Литві. Поки що конкретних розвідувальних даних про те, що це може становити загрозу для національної безпеки, у нас немає”, – сказав директор департаменту держбезпеки.

Як повідомляв ІМІ, 26 жовтня російські ЗМІ повідомили, що російська блогерка, засновниця медіахолдингу “Обережно Media” Ксенія Собчак залишила 26 жовтня Росію – поїхала через Білорусь до Литви.

26 жовтня в Росії в заміському будинку Ксенії Собчак співробітники правоохоронних органів провели обшук. Обшук відбувся в котеджному селищі Гірки-8 у Московській області в справі про здирництво, яке порушили стосовно комерційного директора Собчак Кирила Суханова. Його затримали 25 жовтня.

Пізніше росЗМІ написали, що Собчак стала підозрюваною в справі про здирництво в держкорпорації “Ростех”.

Liked the article?
Help us be even more cool!