ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Служба інформації та безпеки Молдови розірвала угоду про співпрацю з ФСБ РФ

Служба інформації та безпеки Молдови (СІБ) розірвала угоду про співпрацю з Федеральною службою безпеки Росії.

Про це пише молдовське видання NewsMaker з посиланням на пресслужбу установи.

Окрім цього, у Службі інформації та безпеки заявили про початок процесу розірвання договору про співпрацю зі Службою зовнішньої розвідки Росії.

"Починаючи з 24 лютого 2022 року, після вторгнення Росії в Україну, СІБ призупинила співпрацю з російськими спецслужбами. Ці угоди не мають практичного застосування та, по суті, нефункціональні", – йдеться в заяві.

У СІБ вважають, що положення цих угод, включно з додатковими протоколами, були "юридичними застереженнями, на які посилалася РФ, аргументуючи присутність представників російських спецслужб на лівому березі Дністра".

Як зазначили у відомстві, після денонсації угод Росія не зможе висувати таких аргументів.

"СІБ не підтримує відносини зовнішнього партнерства з аналогічними структурами інших держав, які явно нехтують законом і діють на шкоду національній безпеці, ведуть підривну діяльність проти Молдови, зокрема підривають функціональність демократичних інститутів держави, дестабілізують суспільно-політичну, економічну ситуацію та ставлять під загрозу територіальну цілісність країни", – наголосили в СІБ.

У виданні нагадали, що 24 липня Insider та Jurnal TV опублікували спільне розслідування. Журналісти з'ясували, що на даху російського посольства в Молдові встановлено десятки антен та супутникових тарілок. Вони перехоплюють сигнали супутникової телефонії. Це дозволяє прослуховувати телефонні розмови та перехоплювати перемовини по рації місцевої поліції.

За даними журналістів, щороку кількість супутникових тарілок зростає, а на дах посольства підіймаються співробітники російських спецслужб. Після цього влада Молдови вирішила скоротити кількість співробітників посольства Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!