ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Служба держбезпеки Латвії звинувачує блогера у розпалюванні національної ворожнечі

08.02.2023, 15:22
Фото – grani.lv
Фото – grani.lv

Служба держбезпеки Латвії передала до прокуратури для висунення звинувачення справу прокремлівського блогера Кирила Федорова – за виправдання та прославляння злочинів, скоєних російськими збройними силами в Україні, а також за спроби розпалювання ненависті між людьми різних національностей, пише grani.lv.

Кримінальну справу порушено 6 березня 2022 року у зв'язку з контентом, опублікованим у YouTube та Telegram. Отримана під час слідства інформація свідчить про те, що підозрюваний регулярно створював та поширював необмеженому колу людей відеоматеріали та публікації про війну Росії проти України, інтерпретуючи події відповідно до інтересів Кремля.

У цих оглядах блогер оцінював вторгнення російських збройних сил в Україну як правильне та необхідне, а також вихваляв російські збройні сили, обрану військову тактику та досягнення, водночас цілеспрямовано принижував українську армію.

Блогер часто приписував українській армії воєнні злочини, скоєні російськими збройними силами проти мирних жителів України, та збитки, завдані цивільній інфраструктурі.

У постах блогера Служба держбезпеки побачила також очорнення латишів та українців, спрямоване на розпалювання ненависті та недовіри до цих народів.

З моменту вторгнення Росії в Україну Служба держбезпеки Латвії розпочала кілька десятків кримінальних процесів щодо підтримки російської агресії та розпалювання ненависті.

СДБ, зокрема, затримала блогера Федорова, творця та адміністратора російськомовної тематичної групи у Facebook "Кримінальна Латвія" Юрія Михайлова, представника Центру духовного розвитку та оздоровлення DVS Urantija Айвіса Василевскіса та колишнього депутата Ризької думи Руслана Панкратова.

Liked the article?
Help us be even more cool!