ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Служба держбезпеки Латвії затримала блогера за підозрою в розпалюванні міжетнічної ненависті

09.01.2023, 14:18
Фото – delfi.lv
Фото – delfi.lv

Служба держбезпеки Латвії затримала "тіктокера" Едгара Блейдера, який підозрюється в розпалюванні ненависті на етнічному ґрунті.

Як зазначають у відомстві, на платформі TikTok затриманий відомий як rayblackfalken. Його відео переважно фокусується на підтримці Росії, пише Delfi.

Служба держбезпеки розповсюдила офіційне повідомлення, в якому, щоправда, не згадується конкретне ім'я. Відомо, що затримання проводилося 4 січня. Служба держбезпеки позиціює Блейдера як прихильника Росії, діяльність якого в інтернет-середовищі була спрямована на розпалювання ненависті до латишів та українців, а також виправдання та прославлення війни, розпочатої Росією проти України.

Також 4 січня співробітники Служби держбезпеки провели санкціонований обшук на одному об'єкті, де вилучили різні носії інформації.

Кримінальний процес щодо затриманого розпочато за ч. 1 ст. 74 та ст. 78 Кримінального закону Латвії. 6 січня затриманого залишили під арештом, проте Блейдера можуть відпустити під заставу в 3500 євро.

Як повідомляв ІМІ, міністр культури Литви Симонас Кайріс вважає, що під час війни в Україні "треба відпочити" від творів російської культури.

Liked the article?
Help us be even more cool!