ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Служба безпеки Латвії бачить ризики від переїзду до країни російських ЗМІ

01.08.2022, 09:47
Фото – vgolos.com.ua
Фото – vgolos.com.ua

Служба державної безпеки (СДБ) Латвії попередила вищих посадових осіб країни про ризики, пов'язані з тим, що в Латвії починає працювати дедалі більше російських медіакомпаній, повідомляє Delfi.

Повідомляється, що з 24 лютого до Латвії з росії емігрували понад 200 російських журналістів та 23 засоби масової інформації. Деякі з них вже офіційно розпочали роботу з Риги.

Служба держбезпеки заявила, що “оцінює те, що відбувається в інформаційному просторі в контексті поточної геополітичної ситуації та агресивної війни Росії в Україні”.

“СДБ постійно оцінює ризики, що виникають внаслідок цілеспрямованих та систематичних зусиль Росії щодо впливу на інформаційний простір та ЗМІ. Служба держбезпеки поінформована про роботу російських незалежних ЗМІ у Латвії. У зв'язку з цим служба виявила ризики для безпеки латвійського інформаційного простору, а також розвідувальні ризики пов'язані з тим, що діяльність ЗМІ традиційно була на користь російських спецслужб. Про це СДБ проінформувала найвище керівництво країни”, – повідомила служба.

Liked the article?
Help us be even more cool!