ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Слідство у справі Сущенка завершене – адвокат

23.10.2017, 11:47
Фото - Твіттер Марк Фейгін

Слідство у справі щодо українського журналіста Романа Сущенка, якого російська влада звинувачує у шпигунстві, завершено. Про це Укрінформу повідомив адвокат журналіста Марк Фейгін.

Фейгін і Сущенко почали ознайомлення з 10-ма томами справи.

“Нам з Романом Володимировичем заявили про закінчення слідства. Справа складається з 10 томів - процесуальні, оперативні матеріали. Детальніше говорити не можу, оскільки на справі – гриф держтаємниці. Ми з моїм підзахисним зараз вивчаємо другий том”, - сказав Фейгін.

Він уточнив, що остаточно тактику захисту вироблятиме із Сущенком після ознайомлення з усім масивом даних. “Але хочу уточнити, що в головному наша позиція незмінна. Сущенко не визнає провини. І сьогодні він знову відмовився давати на себе свідчення, посилаючись на 51 статтю”, – зазначив адвокат.

Як повідомляв ІМІ, 30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України спростувало цю заяву.

25 вересня 2017 року Московський міський суд продовжив арешт Роману Сущенку на два місяці – до 30 листопада.

Liked the article?
Help us be even more cool!