ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Слідство отримало ДНК-підтвердження можливої ​​причетності Поліщука і Медведька до вбивства Бузини

06.07.2015, 11:30

Судова молекулярно-генетична експертиза показала, що на речах, кинутих неподалік від машини вбивць Олеся Бузини, є сліди генетичного матеріалу підозрюваних у вбивстві Дениса Поліщука та Андрія Медведька. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на висновки ДНК-експертизи.

Так, проведена Науково-дослідним експертно-криміналістичним центром при ГУ МВС України в м.Києві судова молекулярно-генетична експертиза показала, що генетичні зразки Дениса Поліщука збігаються із зразками, виявленими на спортивному костюмі (куртці і штанах) і однієї з двох медичних масок.

"Генетичні ознаки зразка буккального епітелію Поліщука Дениса Валерійовича, 14.06.1990 р.н. збігаються з генетичними ознаками клітин з ядрами на виворітних поверхнях передній частині спортивних штанів, манжета правого рукава спортивної куртки ..., медичної маски" 1 "...", - йдеться в висновках експертизи.

Також експертиза вказує, що генетичні зразки Олександра Медведька, збігаються зі знятими з виявленим правоохоронцями головним убором. Крім цього, його ДНК-матеріал виявлений на обох медичних масках.

"Генетичні ознаки зразка буккального епітелію Медведька Андрія Олександровича, 27.09.1989 р.н. збігаються з з генетичними ознаками клітин з ядрами на кепці ..., медичній масці "1", медичній масці "2"..., і не містяться серед змішаних генетичних ознак клітин з ядрами на виворітного поверхні коміра спортивної куртки...", - зазначається у висновках експертизи.

Раніше прес-секретар МВС України Артем Шевченко у своїй статті, опублікованій в одному з українських інтернет-видань, поінформував, що неподалік від кинутого вбивцями О.Бузини автомобіля Ford Focus правоохоронці виявили речі, які, ймовірно, належали кілерам. Серед цих речей - спортивні костюми (дві пари штанів і курток), головні убори, дві медичні маски.

Як повідомляв ІМІ, 18 червня прокуратура міста Києва спільно з міліцією затримала двох підозрюваних у вбивстві Олесі Бузини. Обидва - мешканці Києва, 25-ти та 26-ти років.

Затримані - Медведько Андрій Олександрович, 27.09.1989 року народження та Поліщук Денис Валерійович, 14.06.1990 року.

Андрій Медведько - відомий у Києві активіст об'єднання націоналістів "С14", майданівець. Балотувався до Київради в мажоритарному окрузі від "Свободи". Наприкінці минулого року недовго служив у зоні АТО в складі батальйону МВС "Київ 2".

Денис Поліщук - ще один київський активіст, брав участь в акціях проти незаконних забудов у Києві. Брав участь в АТО: був керівником взводу в 54-й розвідбригаді.

За версією слідства, Поліщук і Медведько спланували і здійснили вбивство Бузини. МВС нібито має експертизу ДНК з кинутого на місці злочину одягу, експертизу слідів в автомобілі, впізнання свідків, матеріали негласного спостереження, яке вели оперативники карного розшуку МВС щодо підозрюваних.

18 червня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту терміном на 60 днів з можливістю внесення застави в 5 млн грн для підозрюваного у вбивстві публіциста Олеся Бузини Дениса Поліщука.

Також суд арештував до 14 серпня другого підозрюваного у вбивстві Бузини Андрія Медведька. Медведько заявив, що у момент скоєння злочину його не було в Києві.

19 червня прокуратура міста Києва заявила, що оскаржить рішення Шевченківського районного суду м. Києва щодо можливості внесення застави за одного з підозрюваних у вбивстві Олеся Бузини - Дениса Поліщука.

23 червня один з підозрюваних у вбивстві Олеся Бузини Денис Поліщук вийшов із СІЗО після  того, як за нього внесли заставу в 5 млн гривень.

23 червня захист підозрюваного Андрія Медведька оскаржив його арешт.

Liked the article?
Help us be even more cool!