ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Слідство назвало номер будинку, з якого могли підірвати авто Шеремета

14.09.2016, 10:37

Автомобіль журналіста Павла Шеремета могли підірвати з покинутого будинку на вулиці Івана Франка, 17. Такого висновку дійшов слідчий, який 18 серпня звернувся до Печерського райсуду Києва за дозволом оглянути будівлю. Про це йдеться у постанові Печерського райсуду, повідомляє Крим.Реалії.

“З зазначеного місця зловмисникові найзручніше дистанційно підірвати вибуховий пристрій, залишаючись непоміченим”, - йдеться у постанові.

Аварійну будівлю огороджено зеленим парканом, зазначено у документі. З неї зручно одночасно спостерігати за припаркованими авто біля будинку загиблого і перехрестям вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького.

Суд дозволив провести огляд будинку та прилеглої території для фіксації, виявлення і вилучення речей та документів.

Як повідомляв ІМІ, у Києві 20 липня в результаті вибуху автомобіля загинув відомий журналіст Павло Шеремет, який їхав в машині. Автомобіль належав керівнику “Української правди” Олені Притулі, її в машині не було.

Поліція кваліфікувала подію за статтею “умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”.

Генеральний прокурор Юрій Луценко назвав загибель Павла Шеремета вбивством в результаті дії вибухового пристрою. Ключовою версією вбивства Луценко назвав помсту за професійну діяльність Шеремета.

Радник голови СБУ Юрій Тандіт назвав чотири основні версії вбивства П. Шеремета, які відпрацьовуються слідством: професійна діяльність, особисті мотиви, російський слід і замах на Олену Притулу.

Раніше на одному з інтернет-видань з'явилося відео запису камер відеоспостереження, зроблене за кілька годин до вбивства Шеремета, з якого випливає, що вибуховий пристрій під автомобіль, в якому наступного дня їхав журналіст, заклала жінка, у неї був спільник.

10 серпня Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що в розслідуванні справи про вбивство журналіста Павла Шеремета є істотний прогрес, але інформацію не можна оприлюднити, оскільки вона є таємницею слідства.

15 серпня у Нацполіції повідомили, що інформація про те, що нібито заступник керівника Нацполіції Вадим Троян організовував стеження за керівниками “Української правди” Павлом Шереметом та Оленою Притулою, не підтвердилася.

7 вересня голова Національної поліції Хатія Деканоідзе заявила, що прориву в розслідуванні справи про вбивство журналіста “Української правди” Павла Шеремета поки немає.

Фото - УНІАН

Liked the article?
Help us be even more cool!