ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Слідство.Інфо презентуватиме фільм-розслідування про порятунок від росіян викрадених українських дівчат

24.03.2023, 10:30

29 березня журналісти Слідства.Інфо презентуватимуть фільм-розслідування "Втеча від росіян: історія порятунку викрадених українських дівчат".

"До повномасштабної війни 16-річна Маша та 18-річна Настя жили щасливим життям – навчалися, мріяли, гуляли з друзями, будували плани на майбутнє. Все змінила окупація Херсона: росіяни обманом вивезли дівчат і на місяці позбавили їх нормального життя. Спочатку Машу та Настю відвезли в окупований Крим нібито на двотижневий відпочинок. Тим часом українські військові звільнили Херсон від окупантів і дівчата захотіли повернутися додому, але росіяни їх не відпустили", – йдеться в описі до фільму.

Далі Маша та Настя почали бунтувати – відмовлялися вставати під гімн Росії, публікували патріотичні дописи в соцмережах, використовували українську символіку. Через два з половиною місяці росіяни вивезли їх до окупованого Генічеська, де фактично ув’язнили в холодному гуртожитку.

На прохання Слідства.Інфо Маша та Настя фіксували все, що відбувалося з ними, по суті, у російському полоні. Журналісти розуміли, що треба убезпечити свої джерела, тож почали шукати шляхи повернення дівчат додому.

Презентація фільму відбудеться 29 березня, о 19:00, у Будинку кіно, Синій зал, другий поверх (Київ, вул. Саксаганського, 6)

Реєстрація за посиланням https://bit.ly/3K2wEhR.

Liked the article?
Help us be even more cool!