ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Слідком Білорусі відмовився перевіряти факти масових затримань журналістів

10.09.2020, 15:08
Фото – Білоруський інформаційний центр
Фото – Білоруський інформаційний центр

Слідчий комітет Білорусі відмовився проводити перевірку за фактами масових затримань журналістів 27 серпня в Мінську та Бресті на підставі відповідного звернення керівництва громадського об'єднання “Білоруська асоціація журналістів” (БАЖ).

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Naviny.by.

28 серпня БАЖ звернулася до Слідкому із заявою з вимогою порушити кримінальну справу за ст. 198 КК (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) у зв'язку з тим, що 27 серпня на столичних площах Свободи й Незалежності, проспекті Незалежності, а також у Бресті співробітники органів внутрішніх справ затримали десятки представників ЗМІ, зокрема іноземних.

Зазначається, що тоді більшість затриманих були доставлені до РУВС Жовтневого району Мінська. Здебільшого протоколи затримань не складалися, права затриманих не роз'яснювалися. Співробітники міліції в довільному порядку знищували вихідні матеріали знімань, що є інтелектуальною власністю журналістів і ЗМІ. Усе це супроводжувалося погрозами пошкодження чи знищення професійної техніки журналістів.

Сьогодні на сайті БАЖ була опублікована фотокопія відповіді Слідкому, у ній ідеться про те, що “викладена у зверненні інформація, по суті, має абстрактний характер, у зв'язку з чим підстав для проведення Слідчим комітетом перевірок і ухвалення рішень... щодо цієї заяви немає”.

Liked the article?
Help us be even more cool!