ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Слідчого Мельника, який в 2010 році побив журналістів "Експресу", можуть притягти до відповідальності

31.08.2012, 05:55
Через три роки Рівненський апеляційний суд скасував постанову прокуратури стосовно відмови у порушенні кримінальної справи про слідчого Мельника, котрий побив журналістів газети "Експрес" та розтрощив відеокамеру біля будівлі Львівської податкової інспекції. Про це повідомив журналіст "Експресу" Богдан Куфрик у мережі Фейсбук.
 
Нагадаємо, 12 квітня 2010 року о 8 ранку до квартири директора "Експресу" Андрія Вея прийшли представники податкової міліції. Вони запропонували йому залишити квартиру та під'їхати для розмови щодо несплати податків підприємства до управління і там підписати відповідну постанову. Про яке підприємство ідеться, пан Вей не уточнив, мотивуючи це тим, що слідство ще триває, але сказав, що мова йде не про редакцію газети «Експрес». 
 
Андрія Вея забрали на допит примусово, мотивувавши ці дії постановою слідчого Мельника, у цей час у квартирі самими залишилися двоє малих дітей Вея - 5 місяців і 6 років. 

Щоб з'ясувати, чому затримали їхнього керівника, головний редактор і журналісти прийшли до податкової міліції. Там зчинилася суперечка, під час якої журналістам завдали побоїв та пошкодили редакційну відеокамеру.
 
13 квітня 2010 року журналісти львівської газети «Експрес» перекрили трасу Київ-Чоп. Вони вийшли на пішохідний перехід і перебували там протягом години (орієнтовно з 13.00 до 14.00), що спричинило черги вантажівок на кілька кілометрів.
 
Журналiсти газети "Експрес" вимагали наступне:

- Негайно порушити кримiнальну справу за статтею 171 Кримiнального кодексу України "Перешкоджання законнiй професiйнiй дiяльностi журналiстiв" за документально доведеними фактами.

- Створити тимчасову парламентську слiдчу комiсiю для проведення незалежного розслiдування мотивiв та причин умисного перешкоджання законнiй професiйнiй дiяльностi, переслiдування журналiстiв за виконання професiйних обов'язкiв, здiйснюване службовою особою або групою осiб за попередньою змовою.

- Негайно звiльнити з правоохоронних органiв мiлiцiонера Мельника та двох працiвникiв мiлiцiї мiста Городок, що 12 квiтня вчинили органiзований акт знущання над неповнолiтнiми дiтьми та розправу над журналiстами, що прагнули їх зупинити.
 
Неправомірність дій слідчого Мельника мав перевірити прокурор Н. Ф. Буфан, котрий представляв також Податкову інспекцію у її процесі проти газети "Експрес". Справу проти Мельника прокуратура відкрити відмовилася. 
 
Liked the article?
Help us be even more cool!