ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Схеми" заявили, що їх хочуть прибрати з ефіру UA:Перший

20.12.2018, 10:22
Фото - Фейсбук "Схем"

Редакція програми розслідувань “Схеми” заявляє, що деякі члени Наглядової ради ПАТ “НСТУ” можуть порушити питання щодо подальшого виходу на UA:Перший “Схем” та програми “Наші Гроші з Денисом Бігусом”. Про це йдеться у заяві “Схем”, оприлюдненій 19 грудня на офіційній сторінці у Фейсбук.

“Завтра, 20 грудня, відбудеться засідання Наглядової ради Суспільного мовника (ПАТ “НСТУ”), на якому, за нашою інформацією, деякі члени ради можуть порушити питання щодо подальшого виходу в ефір програм антикорупційних розслідувань стороннього виробництва”, - йдеться у заяві.

Редакція зауважує, що раніше отримувала інформацію, що в Адміністрації президента існує невдовлення тим, що в ефірі Суспільного, яке фінансується з держбюджету, виходить програма розслідувань “Схеми”. Також “Схеми” зазначають, що окермі члени Наглядової ради НСТУ критикували їхні матеріали, які безпосередньо стосувались Петра Порошенка.

“Зараз нам стало відомо про те, що окремі представники Наглядової ради Суспільного, частина якої сформована за політичними квотами, шукає можливість спробувати прибрати нас з ефіру. На голосування Наглядової ради готується проект рішення про те, що “на період виборів всі соціально-політичні програми НСТУ мають бути власного виробництва”, - йдеться у заяві.

Голова Наглядової ради НСТУ Тетяни Лебедєвої підтвердила “Схемам”, що “є низка членів Наглядової ради, які вважають, що “на аутсорсі” можуть бути будь-які програми “крім новин і суспільно-політичних”, а саме до них належать проекти антикорупційних розслідувань”.

“Вона сказала, що їй не відомо про ініціативу відмовитись від сторонніх проектів саме на час найближчих виборів, але не заперечила, що таке питання може з’явитись під час самого засідання: “Ми підготували проект рішення і розіслали членам, вони можуть дописати все, що здається їм важливим та актуальним, я не можу їм заборонити”, - йдеться у заяві.

Редакція “Схеми” зазначає, що не вбачаємо можливим впливати на членів Наглядової ради, але вважаємо своїм обов'язком інформувати суспільство, що з ефіру Суспільного мовника “вже найближчим часом може зникнути програма антикорупційних розслідувань “Схеми”, а з нею і програма розслідувань “Наші Гроші з Денисом Бігусом” – проект наших колег, який також виходить на UA:Перший, маючи стороннє грантове фінансування, а, отже, може потрапити це завуальоване формулювання”.

Liked the article?
Help us be even more cool!