ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Скандал з прослуховуванням News of the World торкнувся ще одного видання Мердока - The Sun

22.07.2011, 14:44

 Одного з редакторів британської газети The Sun, власником якої є компанія Руперта Мердока, звільнили у зв'язку зі скандалом про прослуховування телефонів журналістами видання News of the World, повідомляє ТСН, посилаючись на Бі-Бі-Сі.

Поки що невідомо, чи працював раніше Метт Ніксон в газеті News of the World. Публічне розслідування стосовно News of the World почалося 8 липня. У незаконних діях також підозрюються інші британські видання Мердока - The Sun і The Sunday Times.

Показання свідків у ході розслідування даватиме прем'єр-міністр Девід Кемерон. Він виступив перед парламентом країни в зв'язку зі скандаломнавколо таблоїду.

Як повідомлялося 14 липня, в Британії було заарештовано заступника головного редактора таблоїду, що закрився через скандал з прослуховуванням, Енді Коулсона.

16 липня приніс свої вибачення сам власник медіа-імперії News Corp.Руперт Мердок. Також пішов у відставку глава Dow Jones & Company Лес Хінтон (Les Hinton), який обіймав посаду з 2007 року.

А 19 липня колишнього редактора відділу шоу-бізнесу британської газети News of the World Шона Хоура знайдено мертвим. Він був першим, хто виступив в американській газеті New York Times зі звинуваченнями у несанкціонованому прослухуванні телефонів відомих британців з боку видання Руперта Мердока.

Хоура знайшли мертвим у його вдома у Хертфордширі. Правоохоронним органам наразі важко назвати причину смерті, але у справі про прослухування журналіст був поза підозрою.

В свою чергу медіамагнат Руперт Мердок заявив, що особисто не відповідає за скандал із прослуховуванням телефонів знаменитостей журналістами газети New of the World. Власник компанії News Corp, якій належить видання, сказав, що винні ті, кому він довірив управління корпорацією, і, можливо, люди, яким довіряли вони.

У скандалі навколо закритого британського таблоїду News of the World також замішано двоє журналістів українського походження, які незаконним шляхом за допомогою прослуховування телефонів і зламування електронних скриньок знаменитостей і політиків отримували інформацію для таблоїду.

Це колишній старший редактор видання Алекс Марунчак і журналіст Грег Місків - представники української діаспори в Британії. За даними британської телепередачі BBC Panorama, Марунчак платив приватному детективу, щоб перехопити листи, відправлені з комп'ютера офіцера британської розвідки.

Сам Марунчак звинувачення заперечує.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!