ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сіверськодонецькі ЗМІ без акредитації не можуть взяти кометар у чиновників

09.09.2011, 01:31
У Сіверськодонецьку створюють список лояльних журналістів. Про це заявив депутат Сіверськодонецької міськради від фракції «БЮТ-Батьківщини» Сергій Самарський, повідомляє Телекритика з посиланням на «Остров» з посиланням на прес-службу Луганської обласної організації ВО «Батьківщина».
 

«Відтепер представники сіверськодонецьких ЗМІ без акредитації не зможуть взяти офіційний коментар у місцевих чиновників», - заявляє прес-служба.

 

За словами депутата Самарського на сесії Сіверськодонецької міської ради на пропозицію представників Партії регіонів затверджено «Положення про порядок акредитації засобів масової інформації».

 

«Спроба внести доповнення до Положення про те, що відсутність акредитації не може бути підставою для відмови у допуску журналіста, працівника ЗМІ на відкриті заходи, які проводить суб'єкт влади, не завершились успіхом», - зазначає він.

 

«В Україні йде лавиноподібний процес згортання свободи слова. Рішення міської ради Сіверськодонецька це підтверджує. Виникає дилема - якщо у журналіста не буде акредитації міськради, він не зможе здійснювати професійну діяльність. Але обмеження професійної діяльності журналіста - майже кримінальна справа. Ось вам і створення сприятливих умов, а також відкритість чиновників міської ради Сіверськодонецька. Таке Положення ухвалюється лише для того, щоб створити список лояльних журналістів для діючої влади», - каже пан Самарський.

 

Нагадаємо, що ст. 26 Закону України «Про інформацію» твердить, що «відсутність акредитації не може бути підставою для  відмови в допуску журналіста, працівника засобу масової інформації на відкриті заходи, що проводить суб'єкт владних повноважень».

 

 

 
Liked the article?
Help us be even more cool!