ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сирійські бойовики погрожують вбити захоплену українську журналістку

09.12.2012, 23:13

Сирійські бойовики, які викрали українську журналістку Анхар Кочнєву, висунули ультиматум, в якому обіцяють її стратити, якщо до 13 грудня за неї не буде виплачено гроші. Про це повідомила у своєму інтернет-блозі подруга Кочнєвої, екс-депутат Держдуми Російської Федерації Дарина Мітіна, повідомляє Радіо Свобода.

«Термін ультиматуму, висунутого бойовиками, закінчується 13 грудня 2012 року. Якщо до цього часу гроші за «українську шпигунку» не буде сплачено, її стратять», – написала у своєму блозі Мітіна.

Ультиматум підписали командири Вільної сирійської армії Абу Джандаль і Фарід Абу Хусейн.

Нагадаємо, 15 жовтня прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров розповів, що в Сирії бойовики викрали українку, яка поїхала до цієї країни як перекладач для знімальної групи одного з російських телеканалів. 15 жовтня президент України Віктор Янукович доручив МЗС країни та іншим відповідним органам держвлади вжити заходів для звільнення Кочнєвої.

8 листопада на сайті Вільної сирійської армії з’явився відеоролик із викраденою українською журналісткою. На відеозаписі тривалістю 15 секунд вона говорить арабською: «Мене звуть Анхар. Мене викрали неподалік Хомса. Я прошу українське, російське посольства та сирійську владу виконати те, чого вимагають мої викрадачі».

Liked the article?
Help us be even more cool!