ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Син екс-голови Сквирської РДА вимагав 15 тис грн з газети через публікацію виступу депутата

05.03.2013, 02:38

4 березня 2013 року Сквирський районний суд залишив без розгляду позовну заяву першого заступника мера Сквири (Київська область) Володимира Горбалінського про захист честі, гідності та ділової репутації та відшкодування завданної моральної шкоди проти редакції місцевої газети «Провінція Post» та її головного редактора Володимира Міщенка, а також проти депутата Сквирської міської ради Григорія Іванченка. Про це ІМІ повідомив Григорій Іванченко.

Заяву залишено без розгляду через неявку позивача на два судові засідання - 21 лютого та 4 березня.

Горбалінський просив суд визнати недостовірною і такою, що не відповідає дійсності інформацію в статті, опублікованій газетою у №1(774) від 10 січня 2013 року під назвою “Виступ депутата Григорія Іванченка на сесії Сквирської міської ради 26 грудня 2012 року”.

Як розповів ІМІ Іванченко, газета повністю надрукувала його виступ на сесії Сквирської міської ради 26 грудня 2012 року, на якій він розповів про зловживання при закупівлі товарів робіт і послуг Сквирською міською радою. Зокрема, купівлею ялинки, яка обійшлася в понад 64 тисячі гривень.

Зокрема, Горбалінський просив суд визнати недостовірною і такою, що не відповідає дійсності інформацію в частині надрукованого матеріалу: “...І це при тому, що як з’ясували місцеві журналісти і висвітлили на шпальтах газети, коштує така ялинка набагато менше...”;

“...Звідси випливає, що гроші були не просто використані нераціонально, а щей вкрадені”.

Також він просив суд визнати наклепом дії редакції та її головного редактора з виготовлення, підготовки до друку та поширення інформації стосовно позивача у цій статті.

Зобов’язати редакцію газети опублікувати спростування відомостей та офіційне вибачення перед позивачем. А також стягнути з відповідачів кошти в сумі 15 тис гривень в якості компенсації за завдану моральну шкоду. 

Liked the article?
Help us be even more cool!