ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Схиляла колег до співпраці з окупантами: на Луганщині судитимуть "освітянку"

10.04.2023, 14:21
Фото – російське пропагандистське медіа "ФАН"
Фото – російське пропагандистське медіа "ФАН"

Прокурори Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно жительки Сєвєродонецька (Луганська область) за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомила пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, наприкінці літа 2022 року вона почала активно співпрацювати з окупаційною владою так званої "ЛНР". Вона добровільно обійняла псевдопосаду "директорки" в незаконно створеній "Державній освітній установі ЛНР "Сєвєродонецька школа № 15".

Задокументовано, що обвинувачена виступала на так званому "федеральному агентстві новин" (ФАН), де висловлювалася на підтримку окупаційного режиму.

Жінка очолила навчальний заклад і організувала його діяльність за освітніми стандартами й навчальними планами Росії та всіляко схиляла персонал до співпраці з окупантами.

За вчинене їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років із забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк до 15 років.

Як повідомляв ІМІ, на окупованих територіях росіяни систематично проводять перевірки в деяких навчальних закладах. Займається цим керівництво цих навчальних закладів. Дивляться, на що діти підписані, дивляться історію відвідувань. Залякують батьків ледь не тим, що позбавлять батьківських прав.

Liked the article?
Help us be even more cool!