ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шуфутинського не пустять на концерт в Україну – прикордонники

17.02.2022, 16:18
Фото – Lenta.ru
Фото – Lenta.ru

Державна прикордонна служба повідомила, що не впустить до України російського співака Михайла Шуфутинського, у якого 8 березня заплановано концерт у Києві. 

Про це Укрінформу повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

За словами речника, він отримає заборону на в’їзд через незаконне відвідування Криму.

“Щодо особи, про яку ви запитуєте. У нас на даний момент є достатньо підстав вважати, що він неодноразово був у Криму, на тимчасово окупованій території, і під час спроби його в’їзду в Україну, оскільки ми також бачимо, що на березень анонсується його виступ в Україні, прикордонники обов’язково проведуть усі необхідні заходи безпосередньо в пункті пропуску. Якщо він з’явиться для перетину кордону і оскільки є певні підтвердження того, що він міг бути на окупованій території, у нас є підстави заборонити йому в’їзд в Україну”, – сказав Демченко.

Він нагадав, що Держприкордонслужба в межах своїх повноважень постійно проводить роботу щодо встановлення, виокремлення людей, які порушували українське законодавство, зокрема незаконно відвідуючи окуповані території. Ця робота проводиться ДПСУ як самостійно, так і в співпраці з іншими правоохоронними органами.

“Це сотні людей, це копітка робота – встановити, зафіксувати, довести, що людина могла незаконно відвідувати окуповані території. Звісно, що громадськість більше реагує на публічних людей – акторів, співаків, дипломатів, але це стосується всіх громадян – і України, й іноземців”, – пояснив речник ДПСУ.

За його словами, для громадян України передбачено адміністративну відповідальність у разі порушення перетину кордону, а для іноземців – адміністративну відповідальність і заборону в’їзду до України на три роки. Водночас рішення про дозвіл на в’їзд до України ухвалюється лише в пунктах пропуску під час безпосередньої спроби людини перетнути кордон.

Нагадаємо, концерт Михайла Шуфутинського в київському Палаці спорту заплановано на 8 березня, вартість квитків – від 590 до 3990 грн.

Liked the article?
Help us be even more cool!