ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шуфрич прокоментував протест щодо призначення його головою комітету свободи слова

29.08.2019, 14:37
Фото – пресслужба Нестора Шуфрича / KP.ua

Депутат Верховної Ради від “Опозиційної платформи – За життя” Нестор Шуфрич прокоментував протест Медіаруху “Медіа за усвідомлений вибір” проти його кандидатури на посаду голови парламентського комітету з питань свободи слова. 

“Це право кожного – висловлювати свою позицію щодо ймовірного мого призначення. Будемо працювати – буде можливість дати оцінку”, – сказав Шуфрич 29 серпня в кулуарах Верховної Ради Радіо Свобода.

“Якщо мене призначать на цю посаду, з приводу плану дій, на жаль, ми обмежені, тому що велика частина повноважень комітету передана в так званий комітет гуманітарної та інформаційної політики”, – сказав політик.

“Я буду пропонувати два головних аспекти, за якими буде слідкувати наш комітет. Це буде фізичний захист журналістів – будемо вимагати від правоохоронних органів гарантувати безпеку журналістів, незалежно від того, який медійний засіб вони представляють, хто там власник і про що вони говорять. І друге питання – забезпечувати захист юридичних осіб, у тому числі інтернет-видань, тому що ми бачимо, що нещодавно були спроби арешту серверів, блокування роботи інтернет-видань. Зараз ми бачимо ситуацію з "Прямим", 112-м і "Ньюзваном". Це все буде питанням прискіпливої уваги нашого комітету і відповідної реакції”, – сказав Шуфрич.

Як повідомляв ІМІ, 26 серпня за підсумками засідання підготовчої групи щодо роботи Верховної Ради представник партії “Опозиційна платформа – За життя” (ОПЗЖ) Вадим Рабінович повідомив, що його фракції запропоновано очолити комітет з питань свободи слова.

27 серпня Медіарух виступив з протестом щодо призначення представника ОПЗЖ головою комітету з питань свободи слова.

28 серпня журналісти телеканалу та сайту “Еспресо” протестували проти затвердження Нестора Шуфрича головою Комітету Верховної Ради з питань свободи слова. 

Liked the article?
Help us be even more cool!