ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Штраф або арешт: в Узбекистані каратимуть за пропаганду багатоженства

Президент Узбекистану Шавкат Мірзіяєв підписав зміни до законодавства країни, які, зокрема, передбачають покарання за пропаганду багатоженства.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на мін'юст країни.

"Пропаганда співжиття з двома чи більше дружинами, поширення поглядів, ідей чи закликів щодо цього, а також заохочення такої поведінки передбачає накладення штрафу в розмірі від 15- до 30-кратного розміру базової розрахункової величини (у перерахунку з національної валюти від 400 до 800 дол. США. – Ред.) або адміністративне позбавлення волі терміном до 15 діб", – повідомила пресслужба міністерства юстиції Узбекистану.

У відомстві заявили про покарання за пропаганду дискримінації за ознакою статі, зокрема відкрите заперечення рівних прав жінок і чоловіків.

Як зазначає видання, в Узбекистані за полігамію давно передбачено кримінальну відповідальність, втім це явище в країні досі присутнє.

У серпні Верховний суд Узбекистану повідомляв, що в період 2018–2022 років за статтею Кримінального кодексу про багатоженство було засуджено 34 людини. У першому півріччі 2023 року засудили чотирьох людей.

Liked the article?
Help us be even more cool!