ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Штаб Трампа подав до суду на New York Times через статтю про зв'язки з Росією

27.02.2020, 11:08
Фото – Reuters / Yuri Gripas
Фото – Reuters / Yuri Gripas

Передвиборчий штаб Президента США Дональда Трампа подав позов до суду проти американського видання The New York Times, звинувачуючи журналістів у поширенні неправдивої інформації. Про подання позову в команді Трампа повідомили 26 лютого, інформує DW з посиланням на Reuters.

Позов скеровано до Верховного суду штату Нью-Йорк. Мета звернення до суду проти видання – "притягти до відповідальності цю медіаорганізацію за навмисне поширення фальшивих тверджень щодо (передвиборної. – Ред.) кампанії Президента Трампа", наголошують у передвиборному штабі нинішнього очільника Білого дому.

Підстава для позову – стаття New York Times, опублікована 27 березня 2019 року, де йшлося про розслідування в справі втручання Росії в перебіг президентської кампанії 2016 року. Представниця команди юристів Трампа Дженна Елліс назвала матеріали в тій статті "на 100 % фальшивими та наклепницькими".

Нагадаємо, Дональд Трамп не раз звинувачував ЗМІ в поширенні брехливої інформації. У своїх дописах у соціальній мережі Twitter американський Президент, якщо згадує ЗМІ, нерідко вживає вислів "fake news media", що в перекладі означає "медіа, що поширюють фейкові новини".

Крім того, раніше Трамп вперто не визнавав можливості втручання Росії у вибори в США. Однак у лютому 2018 року в Білому домі повідомили, що Президент Трамп визнає цей факт.

Попри це Трамп назвав повідомлення про ймовірне втручання Росії на його користь у цьогорічні вибори "дезінформаційною кампанією" демократів.

Liked the article?
Help us be even more cool!