ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шор судитиметься з Bloomberg через статтю, де його назвали союзником Путіна

Фото – EPA
Фото – EPA

Молдавський олігарх-утікач Ілан Шор заявив, що судитиметься з виданням Bloomberg через статтю, в якій його назвали союзником Кремля, що підтримує ХАМАС, і запропонували ізраїльській владі екстрадувати його до Молдови.

Про це повідомляє NewsMaker.

"Я доручив своїй команді міжнародних юристів скерувати до Bloomberg повідомлення про підготовку судового позову про наклеп у зв'язку з їхніми обурливими заявами", – написав у соцмережах Шор.

Шора обурила стаття в Bloomberg "Чому Ізраїль допомагає союзникові Путіна уникнути закону?".

"Якщо Ізраїль хоче дати Кремлю сигнал про те, що його підтримка ХАМАС має наслідки, він може екстрадувати Ілана Шора, бізнесмена та політика, засудженого в Молдові в справі про банківське шахрайство на мільярд доларів. Він завжди працював з Росією", – йдеться в статті.

У публікації зазначається, що Шор брав участь у плануванні державного перевороту в Молдові за підтримки Росії.

"Росія розпочала гібридну війну проти Молдови та сприяла енергетичній кризі в країні. Політик-утікач Ілан Шор намагався скористатися ситуацією, фінансуючи протести з вимогою відставки уряду та поширюючи дезінформацію через свої проросійські ЗМІ, обіцяючи повернення до дешевої енергії та зближення з Росією в разі зникнення "режиму Санду", – підкреслили автори статті, додавши, що Кишинів на законних підставах вимагає екстрадиції Шора до Молдови, проте міністерство юстиції Ізраїлю досі не ухвалило рішення з цього приводу.

Шор заявив, що подібні твердження "перетинають межу" і він має намір позиватися.

"Неймовірно образливо припускати, що на євреї, який мешкає в Ізраїлі, якимось чином лежить провина за напад. Я повністю підтримую Ізраїль і право та обов'язок єврейського народу захищати себе. Останніми місяцями я зробив усе, що в змозі, щоб підтримати народ Ізраїлю та тих, хто нині захищає нас", – додав він.

Нагадаємо, що 13 квітня 2023 року Апеляційна палата Кишинева оголосила рішення в справі Шора, яка є частиною справи про "крадіжку мільярда". Депутата засудили до 15 років в'язниці з позбавленням на п'ять років права обіймати посади в банківській системі. АП також повністю визнала позов Нацбанку, який вимагає стягнути з рахунків обвинуваченого понад 5 млрд леїв.

Глава Антикорупційної прокуратури Вероніка Драгалін повідомила, що остаточне рішення про екстрадицію Ілана Шора ухвалить ізраїльська влада. Вона також зазначила, що якщо його не екстрадують до Молдови, то можуть покарати в Ізраїлі.

Liked the article?
Help us be even more cool!