ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шокін заявив, що судитиметься з журналістами "Схем"

26.08.2016, 10:39

Екс-генпрокурор України Віктор Шокін назвав замовним розслідування журналістів програми “Схеми”, в якому йдеться про його маєтки, та заявив, що судитиметься з його авторами. Про це він сказав в ефірі телеканалу “112 Україна”.

За словами Шокіна, журналісти “Схем” підтасували факти за гроші.

“Журналісти “Схем” підтасували всі факти за гроші. Вони показали мої декларації не ті, які є в наявності, а показали за 2014 рік. Вони не показали моє пояснення в ДФС про те, коли і чим я володів кожним з цих станів, починаючи з квартири на Ярославовому Валу (вулиця в центрі Києва – ред.), яку я купив в 95 році, мій дім, який я нібито приховав, я показав у декларації за 2012 рік. Коли я йшов на посаду заступника генпрокурора, я писав пояснення, яким чином я придбав цей будинок. Вони не сказали, що я з 19 лютого 2007 року по 2017 рік був на пенсії. Все це приховали”, – сказав Шокін.

Екс-генпрокурор заявив, що буде радий перевірки декларацій співробітниками НАБУ.

“Я готовий дати всі пояснення. Я готовий до співпраці. Але все має бути в рамках закону”, – зазначив Шокін.

Позов до “Схем”, зазначив він, “буде дуже серйозний”.

“Буде позов і кримінальне провадження щодо цих людей, які фальсифікували факти. Я знаю, хто мене замовив і хто їм платить. Мені смішно, коли над будинками літають дрони, які хочуть щось знайти. Кожен день за мною стежать, я це знаю”, – резюмував Шокін.

Як зазначає Радіо Свобода, журналісти програми “Схеми”, ґрунтуючись на документах, встановили, що цивільна дружина Віктора Шокіна, лікар Оксана Гриневич на початку 2015 року, на той момент уже два роки перебуваючи у декреті, придбала маєток в елітному районі Небушице у столиці Чехії Празі. Сам Віктор Шокін на той час був заступником генерального прокурора Віталія Яреми і готувався очолити Генпрокуратуру. Такий самий маєток просто по сусідству в червні 2016 року продавали за 10 мільйонів крон (це приблизно 10 мільйонів гривень).

“У Гриневич та Шокіна є спільна трирічна дитина, на яку також оформлений елітний маєток під Києвом у селі Забір’я. Це підтверджується договором дарування маєтку, який наводять журналісти програми “Схеми”. У своїх деклараціях Віктор Шокін роками приховував, що має родину, а також оформлене на неї елітне майно”, - зазначає Радіо Свобода.

Журналісти програми “Схеми” наголошують, що давали Вікторові Шокіну та Оксані Гриневич змогу висловитися до виходу розслідування в ефір, але відповіді не отримали.

“Лише після публікації розслідування Віктор Шокін виступив в ефірі телеканалу “112 Україна” із заявою, в якій він заперечив дані розслідування про маєтки його родини і заявив, що журналісти нібито подали неправдиву інформацію, зокрема зауваживши, що він уже “12 років завидний наречений”, - повідомляє Радіо Свобода.

Усі наведені журналістами документи, що підтверджують право власності та дарування елітної нерухомості Віктором Шокіним членам своєї родини, були направлені до НАБУ разом із заявою про злочин.

Фото - Радіо Свобода

Liked the article?
Help us be even more cool!