ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Школярі Харкова навчаються у дві зміни в метро

Фото – В’ячеслав Мадієвський / Укрінформ
Фото – В’ячеслав Мадієвський / Укрінформ

У Харкові з 4 вересня у дві зміни розпочалось офлайн-навчання школярів у приміщеннях станцій метрополітену, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перша зміна починається з 9.00, друга – з 13.00. Загальна кількість дітей – трохи більш ніж тисяча школярів, ще один клас, 61-й, сформували у вихідні. До станцій і назад додому школярів привозять автобуси.

На станції “Університет”, яка розташована в центрі Харкова, в першу зміну навчаються лише першокласники. Тут облаштовано сім класів, а також медичний пункт та ігрову зону. Після другого уроку діти отримали перекус – гамбургер і сік.

Для всіх класів поки проводять по три уроки. Для найменших викладають письмо, математику, читання, а також творчі заняття. Для середніх і старших класів – математику, українську мову та літературу, історію України.

У міському департаменті освіти пояснили, що дехто з дітей у зв’язку з навчанням у метро тимчасово перейшов (за документами) до іншої школи, щоб і онлайн-заняття проходили з тими самими вчителями, що і в офлайні в підземці. Дехто вирішив не змінювати навчального закладу, тож відвідуватиме через день офлайн-школу в метро та свою у форматі онлайн.

Міський голова Харкова Ігор Терехов у коментарі медіа зазначив, що зараз, коли батьки побачили, в яких умовах навчаються діти, запит на офлайн у метрополітені дещо збільшився.

“Є невеликий резерв, можемо ще відсотків на 10 збільшити кількість учнів. У нас є запит. Будемо продовжувати, хочемо облаштувати ще деякі приміщення та станціях”, – сказав він.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив у телеграмі, що в Харкові задля безпеки школярів під час уроків у метро на кожній станції чергують поліцейські й рятувальники.

За його даними, на п’яти станціях Харківського метрополітену навчається 61 клас дітей різного віку.

Також задля безпеки патрулі супроводжуватимуть шкільні автобуси під час перевезення учнів з віддалених районів міста.

Нагадаємо, 7 липня Рада оборони Харківської області дозволила керівництву та засновникам навчальних закладів відновити очне чи комбіноване навчання за умови наявності захисних споруд, які відповідають вимогам ДБН В.2.2-5-97 (Захисні споруди цивільної оборони. Будинки й споруди. Зі змінами). Жодна міська школа Харкова такого бомбосховища не має.

За інформацією міськради, до Харкова станом на серпень 2023 року повернулося 40% учнів шкіл міста. 1 вересня 2022 року в місті перебувало 25–27% дітей. Водночас 36% школярів залишаються за кордоном. Також повертаються до міста вчителі. Якщо на 1 вересня минулого року в місті працювало 53% педагогів, то зараз – 68%.

Liked the article?
Help us be even more cool!