ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ШІ-чатбот Snapchat може бути небезпечним для дітей – британський регулятор

06.10.2023, 17:27
Фото – Reuters
Фото – Reuters

У Snapchat, імовірно, невдало оцінили ризики свого ШІ-чатбота для приватності даних дітей, повідомив британський регулятор даних, який розгляне відповідь компанії перед тим, як вживати будь-яких заходів.

Про це повідомляє Reuters.

За словами Офісу омбудсмена з інформації (ООІ), якщо з боку американської компанії не буде належної реакції на занепокоєння регулятора, запущений у квітні чатбот "My AI" можуть заборонити в Сполученому Королівстві.

"Попередні висновки нашого розслідування свідчать про тривожну неспроможність Snapchat адекватно виявити й оцінити ризики для дітей та інших користувачів перед запуском My AI", – повідомив омбудсмен з інформації Джон Едвардс.

Висновки розслідування не означають, що месенджер, який використовує переважно молодь, порушив британські закони про захист даних або що ООІ вживатиме офіційних примусових заходів щодо компанії, пояснює регулятор.

У Snapchat заявили, що розглядають сповіщення від ООІ й серйозно ставляться до питання приватності користувачів.

"My AI перед публічним запуском пройшов ретельну перевірку щодо юридичних питань і питань приватності, – зазначає речник Snapchat. – Ми й надалі конструктивно працюватимемо з ООІ, щоб упевнитися, що їх влаштовують наші процедури оцінювання ризиків".

Зараз ООІ досліджує, як My AI опрацьовує особисту інформацію приблизно 21 мільйона британських користувачів Snapchat, зокрема дітей віком 13–17 років.

My AI працює на моделі ChatGPT від OpenAI – найвідомішій моделі генеративного ШІ. Політики в усьому світі шукають шляхів регулювати її з огляду на питання приватності й безпеки.

Соціальні мережі на кшталт Snapchat вимагають, щоб користувачі були старші за 13 років, але їм не завжди вдається обмежити свої платформи для дітей.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!