ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ще одна представниця ІМІ стала призеркою конкурсу матеріалів на гендерну тематику

Фото надане Іриною Небесною
Фото надане Іриною Небесною

Представниця ІМІ в Тернопільській області, журналістка Ірина Небесна стала однією з призерок всеукраїнського конкурсу матеріалів на гендерну тематику.

Її матеріал “Дати слово неозвученому”: про що мовчать українські чоловіки?” для сайту “Повага. Кампанія проти сексизму в медіа та політиці” посів одне з трьох у спеціальній номінації “Найкращий матеріал у тематичних виданнях”, повідомляє Волинський пресклуб.

Загалом журі відзначило 21 матеріал з 90, опублікованих у січні-липні 2023 року.

У коментарі ІМІ Ірина Небесна розповіла, що писати про “чоловічі” проблеми взялася не просто так.

“Мене тішить, що в Україні жінки щораз сміливіше озвучують болючі для них теми. Однак світ так званих чоловічих проблем водночас і надалі здебільшого зачинений на сто замків, бо “ти ж хлопчик, не смій плакати!”, “ти ж чоловік, ти повинен те і те!”. Нас формують наші життєві досвіди, але досвіди інших людей є не менш важливими – вони дозволяють побачити ті проблеми, з якими ми не стикалися, тому навіть не підозрюємо про їхнє існування. Тому так важливо, особливо в наш час, шукати точки порозуміння, чути одне одного та підтримувати”, – сказала Ірина.

Конкурс журналістських матеріалів відбувся в межах проєкту “Гендерночутливий простір сучасної журналістики”, що реалізовується Волинським пресклубом у партнерстві з Гендерним центром та Незалежною громадською мережею пресклубів за підтримки “Медійної програми в Україні” (Internews)

Як повідомляв ІМІ, серед переможниць конкурсу також представниця ІМІ у Волинській області Мая Голуб. Її стаття “Стереотипи про жінок у медіа” для проєкту “Медіаграмотність у регіонах України” здобула друге місце в номінації “Найкращий матеріал в онлайн-виданнях”.

Liked the article?
Help us be even more cool!