ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Схеми" знайшли новий бізнес Медведчука в Росії

22.03.2023, 11:50
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

У вересні 2022 року пов’язаний з Віктором Медведчуком російський нафтовий бізнес поповнився двома мережами автомобільних заправок на території Липецької, Тюменської та Курганської областей.

Про це йдеться в спільному розслідуванні “Схем” та проєкту Scanner Project, повідомляє Радіо Свобода.

Восени 2022 року менеджмент компаній, залучених до перероблення та експорту нафтопродуктів з російського заводу родини Медведчука у 2020 році, взяв під контроль дві мережі АЗС у Росії. Ідеться про автозаправки “ЛТК” (наразі працюють сім АЗС у Липецькій області й планується розширення) та “Новый поток” (на території Тюменської та Курганської області працюють 26 заправок).

Як зазначають розслідувачі, загалом ці 33 російські заправки разом з компанією ООО “Трейдпроект” перейшли під контроль менеджменту Медведчука на початку вересня 2022 року. Тоді акції материнської компанії – АО “ГК Маркет” – викупили Тимур Абертасов (працював у компанії “ЮГ Энерго” Оксани Марченко) та Микола Сухов (директор представництва швейцарської NewCoal Trading, через яку нафтопродукти із заводу Медведчука постачалися до США для ExxonMobil).

Крім мережі заправок АО “ГК Маркет” володіє компанією “АТИ”, яка надає брокерські послуги на ринку природного газу, дизелю, бензину, нафти, нафтопродуктів та зріджених вуглеводневих газів. В “АТИ” запевняють, що мають “доступ до всіх товарно-сировинних бірж Росії”.

“Схеми” звернулися до прессекретаря Віктора Медведчука з проханням надати коментар щодо нововиявленого бізнесу. Відповіді редакція поки не отримала. Абертасов і Сухов відмовилися від коментарів.

Після обміну на українських військових Віктор Медведчук з’явився в ефірі пропагандистського RT і повідомив, що створює новий політичний рух, який “розвінчає те, що Україна монолітна у своїх поглядах і у своїй нібито підтримці Зеленського і його злочинного режиму”.

Як повідомляв ІМІ, Україна повернула 21 вересня 2022 року з російського полону 215 українських захисників та захисниць. 108 з них – це бійці полку “Азов”. Їх обміняли на Віктора Медведчука. Після обміну Медведчук опинився в Москві.

Йому раніше повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації) та ч. 1 ст. 438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

У лютому 2023 року керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов повідомив, що Віктор Медведчук наразі намагається потрапити до владного середовища РФ, показуючи себе як сурперексперта з українського питання.

Liked the article?
Help us be even more cool!